al contingut a la navegació Informació de contacte

Concurs “Separem per guanyar!” Nova activitat dins del Pla comarcal de dinàmica educativa de la Noguera per fomentar la recollida selectiva a les escoles

DIJOUS 26 OCTUBRE 2023

L’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera ha dissenyat una nova activitat per als centres educatius de primària de la Noguera per fomentar la recollida selectiva, en aquest cas de material d’escriptura obsolet: el concurs “Separem per guanyar!”.

Amb el format de concurs-competició entre escoles, l’objectiu és recollir el màxim de quilos de residus de material d’escriptura.  Cada escola participant disposarà d’un contenidor per als residus recollibles: bolígrafs, punta fina, plomes estilogràfiques, portamines, recanvis i cartutxos, corrector, fluorescents, retoladors. No s’hi poden dipositar pots i barres de cola, gomes, llapis, colors de fusta i ceres.

Els i les alumnes de 6è de cada escola són els organitzadors – incentivadors de la recollida, i han de personalitzar el contenidor del seu centre. Per facilitar la recollida en diversos punts de l’escola com ara les aules, poden  fer contenidors més petits reutilitzant garrafes, caixes de folis, etc.

La dinàmica del concurs consisteix a recollir el màxim de quilos de residus durant el curs escolar 2023-2024, amb la data límit del 15 d’abril.

Guanyarà el concurs el centre escolar que més quilos hagi recollit per alumne  (el valor serà el resultat de dividir els quilos de material recollits entre el nombre total d’alumnat registrat al centre).

El premi per al centre guanyador consisteix una excursió al mes de juny de 2024 per als alumnes de 6è a la casa de colònies “Els Quatre Vents”, amb entrada als jocs d’aigua inclosa (en el cas que el nombre total d’alumnat registrat al centre sigui inferior a 50 alumnes, el premi serà per  a tota l’escola).

Per participar-hi, l’escola ha de sol·licitar la inscripció  abans del 15 de novembre a residus@ccnoguera.cat.

Per a més informació, podeu consultar les bases completes del Concurs Separem per Guanyar a la web del Servei Educatiu de la Noguera, dins del Pla Comarcal de Dinàmica Educativa de la Noguera.