al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Noguera se suma a la Setmana Internacional del Compost (ICAW)

Del 8 al 14 de maig organitza activitats per promoure l’ús de compost

DILLUNS 08 MAIG 2023

L’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera ha organitzat un seguit d’accions per sumar-se a la Setmana Internacional del Compost, una iniciativa que se celebra en diferents països cada any per informar i promoure l’ús del compost, explicar d’on prové, com s’ha d’utilitzar i quins són els seus beneficis.

El compost és el producte resultant de la descomposició aeròbia de la matèria orgànica mitjançant el procés de compostatge que, reutilitzat en el sector agrícola, és una eina per a la millora de la fertilitat dels sòls i dels cultius.

A la Noguera s’ha organitzat les següents accions:

- 8 de maig: l’Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer visita les instal·lacions de la deixalleria, l’abocador i el moll de transferència de la fracció orgànica de Balaguer.

- 10 de maig: hi haurà un punt informatiu al mercat de Ponts on es repartiran bossetes de compost.

- 11 de maig: visita guiada a les instal·lacions de la deixalleria, l’abocador i el moll de transferència de la fracció orgànica de Balaguer. Oberta a tots els públics, amb inscripció prèvia al 973 448 933 o residus@ccnoguera.cat.

A més a més, durant el mes de maig es continua treballant en la campanya de compostatge casolà de la Noguera, lliurant els compostadors i fent la formació corresponent.

L’ICAW es va iniciar al Canadà el 1995 i amb el temps s’ha anat estenent a altres països. Aquesta iniciativa ha continuat creixent a mesura que més entitats, centres educatius i organitzacions s’hi van adherint. La Setmana Internacional del Compost es du a terme la primera setmana de maig de cada any.