al contingut a la navegació Informació de contacte

Contractats 4 joves en pràctiques de Garantia Juvenil al Consell Comarcal de la Noguera

DILLUNS 05 FEBRER 2018

El Consell Comarcal de la Noguera ha contractat quatre joves en pràctiques per treballar als Serveis Tècnics i al Servei d’Administració durant 6 mesos. Aquesta contractació ha estat possible gràcies a la subvenció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya per tal de contractar en pràctiques quatre persones incloses en el Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

El percentatge d’aturats és especialment elevat entre les persones joves, en molts casos a pesar d’haver obtingut una titulació reglada o disposar d'experiència laboral suficient per accedir al mercat de treball. Per aquest motiu la lluita contra l’atur juvenil és una prioritat pel Govern de la Generalitat i pel Fons Social Europeu que financen el programa.

Amb aquesta iniciativa es pretén incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació, que siguin beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya i en recerca activa de feina. Sis mesos de pràctiques en empreses els aporten noves aptituds i competències, milloren la seva ocupabilitat i afavoreixen la incorporació al mercat laboral d’una forma estable i duradora en el temps.

Les persones que vulguin participar en aquests tipus de programes han de complir els següents requisits: ser menors de 30 anys, beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil, estar inscrites com a demandants d'ocupació no ocupats a les Oficines de Treball i estar en possessió d'un títol universitari o de formació professional de grau mitjà o superior, o bé un certificat de professionalitat.