al contingut a la navegació Informació de contacte

La convocatòria 2023 d’ajuts LEADER registra 38 sol·licituds a la Noguera i el Segrià Nord

L’import total d’inversió que es preveu és de 6.590.034,68 €.

Placa distintiva de negoci beneficiari d'un ajut Leader
Placa distintiva de negoci beneficiari d'un ajut Leader

DILLUNS 11 MARÇ 2024

El passat 22 de gener va finalitzar el termini de presentació de sol·licituds d’ajuts LEADER de la Convocatòria 2023.

El Consorci GAL Noguera Segrià Nord, entitat que gestiona aquests ajuts, ha registrat un total de 38 sol·licituds dins del termini. D’aquestes, 4 són del sector de transformació agroalimentària, 3 de turisme, 9 de serveis i 14 industrials; les 8 restants provenen d’administracions públiques.

Pel que fa a la distribució territorial de les sol·licituds, 31 s’ubiquen a la Noguera i 7 al Segrià Nord. Més concretament, les inversions sol·licitades provenen dels següents municipis: Àger, Alfarràs, Algerri, Alguaire, Artesa de Segre, Balaguer, la Baronia de Rialb, Bellcaire d'Urgell, Camarasa, Corbins, Gerb, Os de Balaguer, Ponts, Térmens, Vallfogona de Balaguer, Vilanova de la Barca, Vilanova de l'Aguda i Vilanova de Meià.

D’acord amb les sol·licituds presentades, l’import total d’inversió que es preveu realitzar en aquests municipis és de 6.590.034,68 €.

En la Convocatòria 2022, l’import total d’inversió previst d’acord amb les 25 sol·licituds que actualment es tramiten ascendeix a 3.163.161,25 €. 

Durant l’any 2023 s’han certificat els ajuts de la Convocatòria 2021, que amb 15 beneficiaris han suposat un total de 2.142.073,85 € d’inversió al territori de la Noguera i el Segrià Nord, i 689.202,72 € de subvenció.

Els ajuts LEADER estan adreçats a persones físiques o jurídiques interessades crear, ampliar o millorar la seva empresa. El Consorci Grup d’Acció Local de la Noguera i Segrià Nord gestiona aquests ajuts a la seva àrea territorial, que abraça tota la comarca de la Noguera i els municipis d’Alfarràs, Alguaire, Corbins, Vilanova de la Barca, la Portella i Almenar, ubicats a la zona del Segrià Nord.

Aquests ajuts són convocats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER. L’objectiu es diversificar i promoure l’economia en zones rurals i impulsar la creació, ampliació i millora d’empreses en territoris rurals.

Per a més informació podeu consultar la web del Consorci GAL Noguera Segrià Nord (https://www.noguerasegrianord.cat/) o contactar-hi per correu electrònic a leader@noguerasegrianord.cat o bé trucant al 973 448 933.