al contingut a la navegació Informació de contacte

Convocatòria 2023 d’ajuts per adaptar habitatges de persones grans, amb discapacitat i/o situació de dependència

DILLUNS 17 ABRIL 2023

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria per subvencionar les obres per adaptar l’interior dels habitatges i afavorir la mobilitat i l’autonomia de les persones grans.

Es pot pagar el 100% del cost de les obres, amb una quantia màxima de 4.000 euros per habitatge. El pressupost total no pot superar els 8.000 euros.

Els diners es poden fer servir per als següents treballs:

  • Assolir les condicions mínimes d’habitabilitat.
  • Adequar a la normativa vigent les instal·lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament.
  • Millorar l’accessibilitat, especialment en cuines i banys.

La dotació pressupostària d’aquesta convocatòria és d’1,6 milions d’euros i la previsió és que pugui afavorir 500 llars en les quals viu alguna persona gran. Les sol·licituds es poden presentar des del 14 d’abril  fins al 30 de juny.

Requisits:

  • Poden demanar els ajuts les persones de més de 65 anys amb manca d’autonomia o que tinguin una discapacitat igual o superior al 33%.
  • La persona sol·licitant ha de ser la propietària o llogatera de l’habitatge i no pot tenir cap altre habitatge en propietat.
  • Els seus ingressos no poden superar dues vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya.
  • Cal que l’habitatge a reformar sigui el domicili habitual

Per consultar la informació més detallada, premeu l’enllaç: 

https://habitatge.gencat.cat/ca/detalls/Tramits/Subvencions-Accessibilitat

Per a més informació i assessorament, es pot contactar amb l’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal de la Noguera (Mercè Llauet). L’atenció presencial es farà els dilluns de 9.00 h a 13.30 h. Només s’atendrà presencialment amb cita prèvia, que cal haver demanat a través de la web del Consell Comarcal de la Noguera (http://www.ccnoguera.cat/tramits/cita-previa). L’atenció telefònica es farà de dilluns a divendres de 9.00 h a 14.00 h al telèfon 973 448 933. També es poden fer arribar les consultes per correu electrònic:  mllauet@ccnoguera.cat o consell@ccnoguera.cat.