al contingut a la navegació Informació de contacte

Convocatòria 2024 d’ajuts per rehabilitar habitatges de titularitat privada en municipis de 500 o menys habitants

Es poden demanar fins al 28 de juny de 2024

Infografia informativa sobre els ajuts
Infografia informativa sobre els ajuts

DIVENDRES 03 MAIG 2024

 

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria de subvencions del programa de rehabilitació d'edificis d'habitatges i habitatges individuals de titularitat privada, per tal de fomentar l'arrelament en entorns rurals de Catalunya i fixar-hi la població per revertir el procés de despoblament i alhora cobrir la demanda d’habitatge assequible en els nuclis de població de fins a 500 habitants.

A la Noguera hi entren els següents municipis: Algerri, Alòs de Balaguer, les Avellanes i Santa Linya, la Baronia de Rialb, Bellmunt d'Urgell, Cabanabona, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Oliola, Penelles, Preixens, la Sentiu de Sió, Tiurana, Vilanova de l'Aguda i Vilanova de Meià.

Poden demanar els ajuts persones físiques o jurídiques privades que siguin propietàries d’habitatges o edificis d’habitatges de titularitat privada, construïts abans del 31-12-1999, que n’assumeixin la rehabilitació.

Els habitatges rehabilitats s’han de destinar a residència habitual i permanent, per a ús propi o per a llogar, durant 10 anys des de la concessió de la subvenció.  No es poden destinar a ús turístic. Per completar la informació es pot consultar l’enllaç de la Generalitat de Catalunya:

https://habitatge.gencat.cat/ca/detalls/Tramits/Rehabilitacio_entorn_rural?category=74c016ba-a82c-11e3-a972-000c29052e2c

Les sol·licituds es poden presentar telemàticament o presencialment.

Per a més informació i assessorament, es pot contactar amb l’Oficina de Rehabilitació del Consell Comarcal de la Noguera (Mercè Llauet). L’atenció presencial només es farà amb cita prèvia. L’atenció telefònica es farà de dilluns a divendres de 8.30 h a 14.30 h al telèfon 973 448 933. També es poden fer arribar les consultes per correu electrònic:  mllauet@ccnoguera.cat o consell@ccnoguera.cat

.