al contingut a la navegació Informació de contacte

Curs de formació per a professionals sociosanitaris de la Noguera per millorar l’atenció a persones amb demència

Sessió del primer dia
Sessió del primer dia

DIVENDRES 16 SETEMBRE 2022

El Consell Comarcal de la Noguera ha organitzat un curs de formació en “Bones pràctiques en l’atenció a persones amb demència” adreçat a professionals de l’Administració pública que treballen en l’àmbit sociosanitari, preferentment en residències i centres de dia municipals i serveis d’atenció domiciliària.

El curs “Bones pràctiques en l’atenció a persones amb demència” és teòric i pràctic, i aprofundeix en l’abordatge dels principals símptomes conductuals i psicològics en les demències a partir d’una mirada empàtica, digna i de respecte cap a la persona, tenint en compte les seves necessitats no cobertes. A partir de casos pràctics dels llocs de treball, es proporciona eines per gestionar les situacions més desafiants i constatar la importància de les bones pràctiques en aquests casos.

El curs es fa els dies 13, 15 i 20 de setembre, amb una durada total de 12 h, i es fa en horari de matí o de tarda, per tal que els 30 professionals que hi assisteixen es puguin combinar la formació amb la feina. El curs està impartit per Alzheimer Catalunya Fundació i es fa a la Sala Municipal de l’Ajuntament d’Os de Balaguer.

Aquest curs s’emmarca en el Pla Agrupat de Formació Contínua per a funcionaris i personal laboral de l’Administració local 2022 (AFEDAP). Està finançat per la Diputació de Lleida, l’Associació Catalana de Municipis i l’Ajuntament d’Os de Balaguer.