al contingut a la navegació Informació de contacte

Difusió dels dissenys de les escoles i instituts de la Noguera dins de la campanya “A la Noguera SELECCICLEM!”

#selecciclar #selerecycle #sélectorecycler

Portada de la campanya "A la Noguera selecciclem!"
Portada de la campanya "A la Noguera selecciclem!"

DIMECRES 06 ABRIL 2022

Des del mes de febrer, les xarxes socials del Consell Comarcal de la Noguera estan difonent els treballs digitals que han dissenyat els nois i noies de les escoles i instituts de la comarca per participar en la campanya “A la Noguera SELECCICLEM!”.

Aquesta campanya, iniciada al juny per les Àrees de Residus i de Comunicació del Consell Comarcal de la Noguera, consistia a informar com es pot millorar la selecció dels residus que es generen a casa i augmentar així la quantitat i la qualitat dels residus recollits de manera selectiva.

A començaments del curs escolar 2021-2022 es va convidar les escoles i instituts de la Noguera a participar-hi, dissenyant les seves publicacions d’acord amb els objectius de la campanya i la resposta ha estat un èxit. Amb els dissenys de #selecciclar s’han publicat uns vídeos per escola que també es difonen a través de les xarxes socials del Consell Comarcal de la Noguera (IG  @residus_noguera  @cc_noguera) i es van publicant a mesura que es van difonent en aquesta mateixa web https://www.ccnoguera.cat/arees-i-serveis/serveis-old/serveis-persones/medi-ambient/a-la-noguera-selecciclem ).

Per agrair a tots els nois i noies la participació en la campanya, el Consell Comarcal de la Noguera els ha obsequiat, segons l’edat, amb carmanyoles i Boc’n’Rolls, per portar l’esmorzar a l’escola i evitar així l’ús d’altres materials menys sostenibles.

La campanya parteix de l’acció SELECCICLAR, una nova paraula creada a partir de la combinació de les paraules SELECcionar i reCICLAR, que suma els significats i es pot definir com: saber seleccionar i classificar els residus per dipositar-los correctament al contenidor que pertoca per tal que entrin al circuit de gestió de residus i es puguin reciclar.

SELECCICLAR és l’acció que tothom hauria de fer amb un residu que ja no pot reutilitzar, i es porta a terme des del moment que es decideix desprendre-se’n fins al moment de dipositar-lo en un contenidor, punt de recollida o deixalleria corresponent. I la campanya ensenya a fer-ho: informa sobre què, com i on s’ha de selecciclar. 

Amb aquesta actuació el Consell Comarcal de la Noguera vol donar un impuls a la recollida selectiva de tota la comarca, per aconseguir el percentatges de reciclatge que  exigeix la Unió Europea.