al contingut a la navegació Informació de contacte

Donació d’una pintura de l’artista Benet Rossell i Sanuy al Consell Comarcal de la Noguera

DIJOUS 18 MARÇ 2021

El dia 18 de març de 2021 ha tingut lloc l’acte formal de lliurament de la pintura de Benet Rossell que la seva vídua, la Sra. Cristina Giorgi, va donar al Consell Comarcal de la Noguera.

En la sessió del Ple del Consell Comarcal de la Noguera del 8 d'octubre de 2020 es va aprovar acceptar la donació d'una pintura de Benet Rossell i Sanuy, donació que es va formalitzar amb la signatura del conveni per ambdues parts. D’aleshores ençà no s’havia pogut celebrar aquest acte formal per materialitzar la donació, atès que per les circumstàncies canviants de la pandèmia s’havia hagut de posposar repetidament.

Finalment, i respectant totes les mesures de prevenció i seguretat, s’ha celebrat aquest lliurament-recepció de la pintura a la seu del Consell Comarcal, i hi han participat la Sra. Cristina Giorgi, en representació de Benet Rossell, i com a representants del Consell Comarcal de la Noguera ho han fet el Sr. Miquel Plensa, president; el Sr. Xavier Terré, conseller comarcal de Turisme i Territori, i el Sr. Jordi Oronich, gerent.

Aquesta pintura, sense títol i de l’any 1984, feta amb tinta xinesa, pintura acrílica i llapis de color a la cera sobre paper, esdevindrà, previ tractament digital, la nova imatge de turisme de la Noguera. 

Xavier Terré, conseller de Territori i Turisme, ha destacat que “la diversitat de la comarca és representada en la pintura, entesa com una sola idea que abraça tota la Noguera”.

Miquel Plensa, president del Consell Comarcal, ha expressat que la proposta de la donació de la pintura per a la finalitat d’esdevenir el símbol identificador de la comarca sempre ha anat vinculada a ser un reconeixement a la trajectòria de l’artista, i que la bona acollida per part de Cristina Giorgi fa més gran encara la vàlua de Benet Rossell, que s’acosta una mica més a la gent de la Noguera, comarca a la qual sempre va estar vinculat.

Properament es farà pública la campanya de turisme de la Noguera que té com a imatge la pintura de Benet Rossell.