al contingut a la navegació Informació de contacte

El 1r Premi Noguera Recerca per a un treball sobre arquitectura

DIVENDRES 14 ABRIL 2023

El dijous 13 d’abril va tenir lloc el lliurament dels guardons del 1r Premi de Treballs de Recerca de la Noguera, Noguera Recerca, organitzat pel Servei Educatiu de la Noguera i patrocinat pel Consell Comarcal de la Noguera.

Segons les bases de la convocatòria, la finalitat del premi és incentivar, potenciar i valorar l'esperit de recerca, de treball ben documentat, el sentit crític i la creativitat científica de l'alumnat de 2n de Batxillerat de la comarca, fent visible el talent dels instituts del territori i premiant l’excel·lència.

D’entre els 15 treballs presentats a concurs, els 5 finalistes van ser exposats pels autors i autores davant del públic assistent a l’acte. Tot seguit, i mentre el jurat deliberava, Miquel Àngel Essomba, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, va pronunciar la conferència “Aprendre a investigar per ser lliures”.

En acabar, es va fer públic el veredicte de Jurat, que va ser el següent:

1r premi: “L’ús de corbes en l’arquitectura. Catenàries” de Mariona Utgé Daza, de l’Institut Almatà de Balaguer

2n premi: “L’hidrogen. L’energia que canviarà les nostres vides” de Sergi Escolà Vallverdú, de l’Institut de Ponts

3r premi: “Construcció d’un braç robòtic” de Maria Cuñat Rodríguez, de l’Escola Vedruna de Balaguer

Accèssits: 

“Conversem amb els macroinvertebrats del Segre (sobre la qualitat de l’aigua)” de Juna Batalla Roca, de l’Institut Almatà de Balaguer.

“Artròfiamuscular espinal: anàlisi de l’arginina com a possible tractament” d’Alba Farré Cortada, de l’Institut Ciutat de Balaguer.

Segons les valoracions del jurat, els treballs presentats compleixen les expectatives per l’actualitat de les temàtiques, pel rigor de la recerca, per la qualitat dels continguts, pel guiatge dels tutors, per la presentació, pel resultat final. 

Per a l’organització de l’acte es va comptar amb la col·laboració de la Paeria de Balaguer, l'Ajuntament de Bellcaire d’Urgell, l’Ajuntament de Ponts i l’Ajuntament d’Artesa de Segre, que són els municipis de la comarca que tenen instituts, que es van fer càrrec de la infraestructura i el desplaçament de les persones assistents.