al contingut a la navegació Informació de contacte

El 22 de gener finalitza el termini per demanar els ajuts LEADER convocatòria 2023

DIVENDRES 19 GENER 2024

La convocatòria d’ajuts Leader 2023 per a la diversificació econòmica de les zones rurals és oberta i el nou termini de presentació de sol·licituds és fins al dia 22 de gener de 2024. La informació referent als ajuts es podrà consultar a www.noguerasegrianord.cat. Aquest tràmit es pot fer per internet només amb certificat digital.

L’objectiu d’aquests ajuts LEADER és diversificar i promoure l’economia en zones rurals i impulsar la creació, ampliació i millora d’empreses en territoris rurals. En concret, fomenten les inversions que generin activitat econòmica mitjançant accions adreçades a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, a establir polítiques específiques per als joves del món rural, a promoure accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals, i a estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari. Aquests ajuts són convocats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER.

Els ajuts LEADER estan adreçats a persones físiques o jurídiques interessades a crear, ampliar o millorar la seva empresa, es gestionen a través dels Grups d’Acció Local. El Consorci Grup d’Acció Local de la Noguera i Segrià Nord abraça tota la comarca de la Noguera i els municipis d’Alfarràs, Alguaire, Corbins, Vilanova de la Barca, la Portella i Almenar, ubicats a la zona del Segrià Nord.

Les persones interessades a disposar més informació sobre els ajuts, encara poden inscriure’s a la darrera sessió informativa de divendres, 19 de gener a les 13 h.

Totes les persones interessades han pogut inscriure’s a les sessions informatives que ofereix el Consorci GAL Noguera Segrià Nord. Les sessions, en major part, fetes de forma telemàtica i síncrona, s’han fet a través de videotrucada, el 27 de novembre, l’1 de desembre, 20 de desembre i 12 de gener. A més a més, el 10 de gener de 2024 a les 12 h, s’ha fet també una sessió informativa presencial al Consell Comarcal de la Noguera.  

L’import de l’ajut no podrà ser superior a 100.000 euros per persona beneficiària, per projecte i convocatòria.

També aquest any 2023, s’han certificat els ajuts de la Convocatòria 2021. Aquesta convocatòria, ha suposat un total de 2.142.073,85 € d’inversió i 689.202,72 € de subvenció, i n’han pogut gaudir un total de 15 beneficiaris, dels quals 12 són de la Noguera i 3 del Segrià.


Per a qualsevol consulta poden enviar un correu electrònic a leader@noguerasegrianord.cat o bé trucar al 973 448 933.