al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Noguera constata l’augment de la recollida selectiva

DIMARTS 11 DESEMBRE 2018

A finals d'octubre es va iniciar als municipis de la Noguera el canvi dels contenidors de recollida de brossa ubicats amb el sistema d'illes. A data d’avui només resta pendent instal·lar-los a Balaguer, Castelló de Farfanya, Os de Balaguer i Ponts, i es preveu que ho estiguin abans que acabi l’any.

El canvi de sistema en la ubicació dels contenidors amb illes respon a la voluntat del Consell Comarcal de la Noguera d’augmentar el volum de residus reciclables recollits, canvi que ha complementat amb una campanya de sensibilització porta a porta i amb xerrades informatives a tots els municipis de la comarca.

Aquest impuls per fomentar la recollida selectiva ja comença a obtenir els primers resultats, i en el mes de novembre s’ha constatat respecte del novembre del 2017 un augment de la recollida d’envasos lleugers del 42% i de paper i cartró del 53%.

Des del Consell Comarcal es valoren molt positivament aquestes dades, especialment si es té en compte que la implantació de les illes de contenidors ha estat gradual i alguns municipis no han disposat del contenidors tot el mes.