al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Noguera convoca el 12 de novembre la  primera sessió de la Taula comarcal de reactivació socioeconòmica

Es fa un crida al teixit empresarial i a les entitats locals a participar-hi

DIVENDRES 05 NOVEMBRE 2021

D’entre les diverses accions que es deriven del Pla de reactivació econòmica de la Noguera, dins de l’eix del model de governança i col·laboració publicoprivada, una és la creació d’una Taula comarcal de reactivació socioeconòmica de la Noguera, que ha d’estar formada pel teixit empresarial i les entitats locals de la comarca.

La Taula és un espai de diàleg i reflexió compartida sobre els reptes i necessitats del territori, per començar a treballar en xarxa, per potenciar la col·laboració publicoprivada i per consensuar aquelles línies de treball d’interès per a la comarca.

La primera sessió d’aquesta Taula tindrà lloc divendres 12 de novembre de 2021 de 12:00 h a 14:00 h a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera (Balaguer). Se’n pot consultar el programa i inscriure-s’hi, fins al 10 de novembre, a la web del Consell Comarcal dins l’apartat de Reactivació Socioeconòmica.

Fa un any, el mes de novembre de 2020, que el Consell Comarcal de la Noguera es va adherir al programa d’ajuts per a l’elaboració i execució dels plans de reactivació socioeconòmica COVID-19, amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, del Servicio Público de Empleo Estatal i del Fons Social Europeu.

Aquests plans estaven pensats per identificar les actuacions necessàries i urgents per contenir l’impacte derivat de la crisi provocada per la COVID-19 i així impulsar la reactivació socioeconòmica de la comarca i l’activitat productiva del teixit empresarial.

Per treballar en aquest projecte es van contractar dues persones tècniques i una empresa que es va encarregar de la redacció del Pla. Durant els primers mesos de vigència del programa es va treballar en la fase de la diagnosi de l’afectació de la COVID-19 a la comarca de la Noguera amb la finalitat de recopilar dades obtingudes a partir de les fonts estadístiques oficials, una enquesta dirigida al teixit empresarial i una ronda d’entrevistes amb els 30 consistoris de la comarca

A partir de l’anàlisi quantitativa i qualitativa de les dades que es van anar recollint durant la primera fase del projecte, es va redactar el Pla de reactivació socioeconòmica de la Noguera, aprovat pel Ple del Consell Comarcal a principis d’octubre de 2021. Del Pla n’han sortit diferents eixos de treball, uns a curt termini i que ja s’estan implementant, i uns altres a mitjà i llarg termini que formen part de les mesures estratègiques de futur de la comarca.

La Taula és una de les accions a curt termini de l’eix Model de governança i col·laboració publicoprivada del Pla. Des del Consell Comarcal es demana la màxima participació i col·laboració en aquesta Taula sota el lema “Entre totes i tots reactivem la Noguera!”.

Per a més informació, podeu adreçar-vos al Consell Comarcal de la Noguera (Reactivació socioeconòmica) al tel. 973 448 933 o al c/e reactivació@ccnoguera.cat