al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Noguera i l'Ajuntament de Balaguer commemoren el Dia de la Dona

DILLUNS 11 MARÇ 2019

El Consell Comarcal de la Noguera i l'Ajuntament han commemorat el Dia Internacional de la Dona amb un acte conjunt, que ha emplenat la sala d'actes del Consell. L'acte ha estat conduït per la periodista i politòloga balaguerina Magda Gregori, i ha començat amb les salutacions institucionals de l'alcalde de Balaguer, Sr. Jordi Ignasi Vidal, i la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Sra. Concep Cañadell.
Tot seguit, la directora del Museu de la Noguera, Sra. Carme Alòs, ha presentat el col·leccionable "En femení. La història a través de les nostre dones", amb l'edició de la primera fitxa dedicada a Serafina Valls Pla, que fou la  primera metgessa de Balaguer, l'autor de la qual és Nil Ortiz, que en va fer el treball de recerca. 
En acabar la tècnica del SIAD del Consell Comarcal de la Noguera, Vanessa Gesa, ha llegit el manifest reivindicatiu del Dia 8 de Març. A continuació s'ha fet la taula rodona "Gastronomia en femení", que ha comptat amb la participació de 4 dones noguerenques que han fet de la seva passió per la cuina la seva professió, des de perspectives diferents: Teresa Carles, xef i empresària de cuina vegetariana; Laura López, coneguda com @lauraponts, estilista gastronòmica i Instagramer; Dolors Mateu, gastroblocaire de referència, i Carolina Garcia, cuinera del restaurant L'Apagallums de Ponts.