al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Noguera reivindica el paper de la dona en el món rural amb una intervenció artística a Vilanova de l’Aguda

El mural dedicat a  les dones rurals està situat a l'entrada de Vilanova de l'Aguda
El mural dedicat a les dones rurals està situat a l'entrada de Vilanova de l'Aguda

DIJOUS 29 OCTUBRE 2020

El 29 d’octubre s’ha inaugurat l’obra artística amb la qual el Consell Comarcal de la Noguera vol homenatjar totes les dones que viuen (i han viscut) en el medi rural i que contribueixen molt activament al fet que aquest entorn continuï sent un exemple d'evolució, desenvolupament i progrés.

L’obra, situada a l’entrada del poble, és el mural “Pagesa i gallina” que l’artista Oriol Arumí ha pintat a Vilanova de l’Aguda amb el qual es pretén de fer més visible el paper de les dones al món rural i alhora convidar tohom a conèixer aquest municipi de la Noguera Alta i el seu entorn natural.

A l’acte de presentació hi han assistit Montse Fornells, alcaldessa de Vilanova de l’Aguda; Miquel Plensa, president del Consell Comarcal de la Noguera; Anna Maria Calvís, consellera comarcal de l’àrea de Serveis Socials; Oriol Arumí, artista autor del mural, i Vanessa Gesa, tècnica del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal).

Aquest intervenció artística és la segona de les activitats que el Consell Comarcal de la Noguera ha organitzat aquest any per commemorar el  Dia Internacional de les Dones Rurals. La primera va ser la difusió a les xarxes d’un vídeo que dona veu a 4 dones de la Noguera que es dediquen professionalment al sector primari, per visibilitzar el protagonisme de les dones en aquest sector que és un pilar per a l’economia i la vida en entorns rurals.

Aquestes dues accions han estat impulsades pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.