al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Noguera rep a Arnau París, guanyador de la darrera edició del concurs MasterChef

Ha estat un acte d'agraïment per la promoció del Montsec i els productes de proximitat.

Durant l'acte ha signat el llibre d'honor del Consell Comarcal de la Noguera
Durant l'acte ha signat el llibre d'honor del Consell Comarcal de la Noguera

DIJOUS 05 AGOST 2021

Aquest dijous 5 d’agost de 2021 el Consell Comarcal de la Noguera ha rebut Arnau París, d’orígens noguerencs, guanyador de la 9a edició del programa MasterChef de TVE.

Amb aquest acte el Consell Comarcal li ha volgut reconèixer la seva trajectòria en el concurs fins a la victòria final, i agrair-li tant la promoció del Montsec que ha fet durant la seva participació en el programa com la confiança que ha dipositat en la qualitat dels productes alimentaris de la comarca. De fet, el plat que li va permetre accedir com a concursant al programa portava per nom “La Rosa Negra del Montsec”, tot un homenatge a la tòfona negra d’aquesta zona.

El vincle d’Arnau París amb el Montsec és familiar, més concretament amb la Vall de Meià, ja que el seu pare és fill de Boada, un dels nuclis de Vilanova de Meià, on encara tenen casa i acostumen a estiuejar.

Programa rere programa Arnau París ha estat valedor del producte alimentari de proximitat i de temporada, i també de la cuina tradicional catalana que troba les seves arrels en el món rural.

El menú que el va fer guanyador portava per nom “Origen”, un símbol amb el qual volia restablir la connexió amb la cultura gastronòmica heretada dels seus avis, molt vinculada amb els aliments de proximitat i amb el seu cicle natural de producció.

El primer plat, “Camp” era una coca de recapte, producte típic de les terres de Lleida, elaborada amb l’aliment bàsic com és el pa, condimentat amb els productes frescos de temporada o conservats de manera tradicional.

El segon, “Bosc”, era un mar i muntanya elaborat amb colomí i gambots, síntesi dels dies d’esbarjo de la seva infantesa entre el litoral català i la serralada del Montsec.

Les postres, “Lluna”, eren una adaptació de la crema catalana tradicional amb la qual destaca el paper dels cicles lunars en la vida rural.

En la recepció han  participat el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, i el conseller comarcal de Territori i Turisme, Xavier Terré, que han agraït a Arnau París la seva aportació en defensa del producte de proximitat, de la cultura rural i de la sostenibilitat demostrant que són plenament compatibles amb l’alta cuina.

En aquesta línia, l’han obsequiat amb un lot de productes Noguerament Bo, un distintiu agroalimentari que reconeix aliments que tenen tot el seu cicle de producció i elaboració a la Noguera. Aquest distintiu és el resultat d’un projecte de promoció dels productes de la comarca, en el qual actualment participen 9 productors que compleixen els requisits per formar part del distintiu.