al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Noguera rep una subvenció per millorar la recollida de residus

Es preveu instal·lar l’accés controlat als contenidors de rebuig i orgànica

Contenidors de fracció rebuig i orgànica amb accés tancat
Contenidors de fracció rebuig i orgànica amb accés tancat

DILLUNS 04 JULIOL 2022

El Consell Comarcal de la Noguera ha estat un dels ens locals beneficiaris dels ajuts convocats per l’Agència de Residus de Catalunya destinats a projectes de foment de la recollida selectiva de residus municipals.

El projecte presentat pel Consell Comarcal preveu el tancament de contenidors amb control d’accés en aquells municipis que tenen delegat al Consell el servei de recollida de la fracció rebuig i.la fracció orgànica. També preveu incentivar el reciclatge de l’oli i el tèxtil, i l’autocompostatge.

L’import concedit és de 500.000 euros, i el termini màxim per executar les actuacions subvencionades és l’1 de març de 2024.

Amb aquestes actuacions el Consell Comarcal de la Noguera vol millorar els percentatges de la quantitat i la qualitat dels residus recollits de manera selectiva, i reduir així el volum de residus de la fracció rebuig de la comarca.  

L’ajut de l’Agència de Residus de Catalunya s’inclou en el Pla de recuperació, transformació i resiliència, NextGenerationEU, finançat per la Unió Europea.