al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord prepara el nou període 2023-2027

A punt de finalitzar el termini per a presentar la sol·licitud de la convocatòria dels ajuts LEADER 2022 i treballant en l’estratègia per al nou període 2023-2027.

Calendari dels tallers participatius
Calendari dels tallers participatius

DIJOUS 15 SETEMBRE 2022

El passat mes de juliol es va obrir la convocatòria per a presentar la sol·licitud dels ajuts LEADER adreçats a persones físiques o jurídiques interessades a crear, ampliar o millorar la seva empresa, que es gestionen a través dels Grups d’Acció Local.  El  Consorci GAL Noguera Segrià Nord ho fa a tota la comarca de la Noguera i als municipis del Segrià Nord: Alfarràs, Alguaire, Almenar, Corbins, la  Portella i Vilanova de la Barca. El dia 30 de setembre de 2022 finalitza el termini per a presentar la sol·licitud d’aquest ajut.

Aquests ajuts es destinen a les empreses de la Catalunya Rural que volen invertir en el seu negoci, ja sigui per a la creació d’una nova empresa o una millora o ampliació d’una empresa ja existent. Les inversions subvencionables inclouen obra civil i instal·lacions, equipaments, maquinària i mobiliari i honoraris tècnics de projectes d'execució d'obra. L’import mínim de la inversió elegible ha de ser de com a mínim de 12.000€ de base imposable i l’import de l’ajut es determina per concurrència competitiva, i va d’entre un 20% i un 40% de les despeses elegibles a fons perdut. Les bases de l’ajut es poden consultar al web www.noguerasegrianord.cat a l’apartat Ajuts Leader

Per tal d’assessorar les persones interessades en aquest ajuts, s’han programat diverses sessions informatives en línia. Cal realitzar la inscripció per rebre l’enllaç de la sessió. L’última sessió informativa sobre ajuts LEADER es durà a terme el dia 26 de setembre a les 10.00 h via Zoom.

Aquests ajuts són convocats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER. L’objectiu és diversificar i promoure l’economia en zones rurals i impulsar la creació, ampliació i millora d’empreses en territoris rurals.

 

Per a qualsevol consulta es pot enviar un correu electrònic a leader@noguerasegrianord.cat o bé trucar al 973 448 933.

L’actual convocatòria de l’any 2022 es correspon al Programa de Desenvolupament Rural 2014-2022 que està finalitzant. Per aquest motiu, i paral·lelament, s’està treballant en la preparació i elaboració de l’Estratègia de Desenvolupament Local que es desplegarà en el període 2023-2027.

El dia 28 de juliol de 2022 el Consorci va rebre l’acreditació provisional com a GAL seleccionat per a aplicar el desenvolupament local participatiu en el marc del PEPAC (Pla Estratègic de la Política Agrària Comuna) i actualment està treballant en les estratègies de desenvolupament local per poder ser acreditat definitivament, i que el territori pugui tornar a beneficiar-se dels ajuts LEADER fins al 2027.

L'Estratègia de Desenvolupament Local és un document estratègic que pretén definir la missió, la visió, l'objectiu general, els objectius específics, les línies de treball i el pla d'acció del territori de la Noguera i Segrià Nord per al període 2023-2027.

Per aquest motiu, a partir del dia 20 de setembre comencen unes jornades participatives adreçades a la ciutadania, empreses, persones autònomes, associacions, entitats i qualsevol persona interessada de la zona Noguera Segrià Nord amb la finalitat de recollir les visions i les inquietuds dels participants que han de servir per ajudar a redactar les estratègies de desenvolupament local per al període 2023-2027 i definir d'aquesta manera les futures línies d'actuació pel territori.  Aquest procés participatiu es realitza de forma coordinada amb el Consell Comarcal de la Noguera i la Paeria de Balaguer.

Totes aquestes jornades participatives es plasmaran en cinc tallers presencials repartits pel territori. Cal realitzar una inscripció que es pot fer al web www.noguerasegrianord.cat a l’apartat Estratègia de Desenvolupament Local 2023-2027.

Sota el lema “És el moment que les persones que emprenem, vivim i treballem en el territori donem la nostra opinió per contribuir al seu desenvolupament!”, es vol animar a la màxima participació en aquests tallers que han de servir de guia per a la redacció final de les estratègies de desenvolupament per al nou període.

El primer taller participatiu del dia 20 de setembre tindrà lloc a Balaguer a la tarda i en aquesta sessió també es farà la presentació de l’Agenda Rural de Catalunya.

Al mateix temps, s’està elaborant també una enquesta en línia que complementarà aquestes jornades i també va destinada a tothom que vulgui donar la seva opinió.

Tota la informació sobre l’Estratègia de Desenvolupament Local 2023-2027 es pot consultar al web o bé a través de les xarxes socials del Consorci Grup d’Acció Noguera-Segrià Nord (@consorcigalnsn).

Per a qualsevol consulta es pot enviar un correu electrònic a estrategia2327@noguerasegrianord.cat o bé trucar al 973 448 933.