al contingut a la navegació Informació de contacte

El festival "Pint of Science" arriba a la Noguera

DIJOUS 16 MAIG 2019

El festival de divulgació científica Pint of Science 2019 que es farà tot el món entre els dies 20 i 22 de maig de 2019, arriba per primer cop a la Noguera, concretament a la ciutat de Balaguer, el proper dimarts dia 21 de maig a les 20.00h.

El Pint of Science proposa una trobada entre investigadors i públic en l’entorn d’un bar o cafeteria, i enguany es farà en 24 estats dels 5 continents. De l’estat espanyol hi participaran 73 ciutats amb 387 actes repartits en 148 bars. Balaguer s’incorpora com a ciutat nova en aquesta edició del Pint of Science i ho fa sota la coordinació local del Consell Comarcal de la Noguera, el Centre d’Observació de l’Univers i l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona. La seu escollida a Balaguer ha estat el Bar Fleming (C. Sant Crist 23, Balaguer).

L’activitat que es durà a terme a Balaguer porta per títol “Mirades a l’Univers” i comptarà amb la participació de tres ponents que tractaran temes vinculats al món de l’astronomia des de punts de vista molt diversos. En primer lloc, l’investigador de la Universitat de Barcelona Josep Manel Carrasco ens farà una immersió per descobrir les meravelles del nostre Univers. A continuació, la investigadora del Laboratori d’Estudis Geofísics Eduard Fontserè (IEC) Mar Tapia ens descobrirà com els sensors sísmics, a més de detectar terratrèmols, poden detectar les vibracions de meteors i meteorits en arribar al nostre planeta. Finalment, clourà la jornada Hèctor Linares, investigador del Parc Astronòmic Montsec i de la Universitat de Barcelona, que ens recordarà la problemàtica de l’enllumenat artificial i com pot afectar a l’observació del nostre Univers.

Més informació:

https://pintofscience.es/event/mirades-a-lunivers