al contingut a la navegació Informació de contacte

El jovent de la Noguera es podrà “vendre” a les empreses el proper 21 de març en la Jornada de Networking

DIMECRES 30 GENER 2019

Els i les joves professionals de la Noguera i les empreses del territori tindran aquest any una nova oportunitat per conèixer-se i fer relació a través de la tercera edició de la Jornada de Networking, prevista per al proper 21 de març al Consell Comarcal de la Noguera. La iniciativa, organitzada per l’Oficina Jove del Consell Comarcal i el Consorci Grup d’Acció Local (GAL) Noguera-Segrià Nord, vol fomentar la relació entre joves i empreses per impulsar la inserció laboral. La jornada busca crear sinergies entre totes dues parts i pretén consolidar-se com un punt de trobada per posar en contacte la demanda real d’ocupació i les ofertes de feina.

Aquesta setmana s’ha obert el termini d’inscripcions per a les empreses, que d’aquesta manera podran donar a conèixer les seves ofertes de treball i tindran l’opció d’incorporar nous perfils professionals al seu equip. Les firmes interessades en la jornada s’hi podran apuntar fins al proper 17 de febrer. El 18 de febrer s’obrirà el corresponent termini per als joves candidats, amb l’objectiu que es puguin “vendre” a les empreses d’una forma directa.

La Jornada de Networking arrencarà al matí amb la presentació de les empreses inscrites, així com de les ofertes de feina. Un dels principals atractius de la jornada arribarà després amb els speed meetings, rondes d’entrevistes individuals d’uns dos minuts de durada entre empreses i demandants de feina. Després d’esmorzar, les empreses disposaran d’espais individuals per entrevistar amb més profunditat els candidats que els hagin semblat adequats per a la seva empresa.
Una de les novetats d’aquest any és la jornada pre-Networking de formació, dirigida tant a les empreses com als joves demandants d’ocupació. Es tracta de dos sessions formatives simultànies que s’impartiran dos setmanes abans de la Jornada de Networking. Una d’elles es centrarà en com es pot trobar el professional ideal, prevista pel dia 8 de març en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, i l’altra explicarà com convertir-se en el professional idoni per a una empresa.

La Jornada de Networking s’inclou en el programa Odisseu, desenvolupat conjuntament per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local i la xarxa de professionals de joventut. Odisseu és un projecte que incentiva el retorn dels joves al món rural a partir de facilitar la seva inserció laboral i el seu arrelament.
Les inscripcions es poden fer efectives en línia. Les empreses hauran d’omplir un formulari disponible al web del Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord (www.noguerasegrianord.cat). Per la seva part, els i les joves hauran de presentar la seva candidatura al web de l’Oficina Jove de la Noguera (www.noguerajove.cat).