al contingut a la navegació Informació de contacte

Els centres educatius de la Noguera se sumen a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb la campanya “A la Noguera SELECCICLEM!

#selecciclar  #selerecycle #sélectorecycler

Primera publicació de la campanya
Primera publicació de la campanya

DIMARTS 23 NOVEMBRE 2021

Durant la setmana del 20 al 28 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, en la qual cada any el Consell Comarcal de la Noguera participa organitzant activitats per fomentar la prevenció de residus.

L’activitat d’enguany dona el protagonisme a l’alumnat dels centres educatius de la Noguera, des de 1r de primària fins a 4t d’ESO, i els ha convidat ser part activa de la campanya “A la Noguera SELECCICLEM”.

La proposta ha estat que cada grup classe dissenyi una publicació per a xarxes socials seguint les recomanacions de disseny i de contingut de la campanya SELECCICLEM.  El Consell Comarcal de la Noguera les publicarà a les seves pàgines i perfils de facebook i instagram a partir del mes de desembre, i així donarà continuïtat a la campanya iniciada al juny.

Com a premi a l’esforç, el Consell Comarcal de la Noguera regalarà a tots els i les alumnes de l’escola i/o institut una carmanyola (alumnes de P3, P4, P5, 1r i 2n de primària) o un Boc’n’Roll (alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària, 1r, 2n, 3r i 4t de secundària).

Aquesta activitat està inscrita al catàleg d’activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, i s’inclou dins de les actuacions del Consell Comarcal de la Noguera de conscienciació per millorar la selecció dels residus a casa i augmentar així la quantitat  i la qualitat dels residus recollits de manera selectiva.

La campanya parteix de l’acció SELECCICLAR, una nova paraula creada a partir de la combinació de les paraules SELECcionar i reCICLAR, que suma els significats i es pot definir com: saber seleccionar i classificar els residus per dipositar-los correctament al contenidor que pertoca per tal que entrin al circuit de gestió de residus i es puguin reciclar.

Així doncs, SELECCICLAR és l’acció que tothom hauria de fer amb un residu que ja no pot reutilitzar, i abasta des del moment que es decideix desprendre-se’n fins al moment de dipositar-lo en un contenidor, punt de recollida o deixalleria corresponent. I la campanya ensenyarà a fer-ho: informarà sobre què, com i on s’ha de selecciclar.