al contingut a la navegació Informació de contacte

L’èxit del Photonit  2023 obre la porta a fer la segona edició al 2024

Foto de grup de participants al Photonit 2023
Foto de grup de participants al Photonit 2023

DIVENDRES 23 JUNY 2023

Del 16 al 18 de juny de 2023 es va celebrar al Monestir de les Avellanes el  Photonit 2023, el primer congrés de fotografia nocturna i d’astrofotografia que es fa a Catalunya.

Hi van assistir una quarantena de participants, que van quedar molt satisfets de l'experiència, la qualitat de les ponències i tot allò relacionat amb l'acollida i els serveis de l’entorn.

Aquest congrés ha palesat un cop més que l’astronomia és un recurs cultural i turístic que pot aprofitar-se a la Noguera, des del vessant més lúdic fins a l’alta especialització, gràcies a l’entorn natural del cel certificat Starlight i també gràcies als equipaments com el Parc Astronòmic Montsec i del sector serveis.

Davant de la bona valoració, s’ha previst de fer-ne una segona edició al juny de 2024. La voluntat és de potenciar-lo en xarxa com a activitat d'interès per a la comarca, amb organitzadors i col·laboradors com el Consell Comarcal de la Noguera, el PAM, el Monestir de les Avellanes, etc., i amb la implicació de Monitors Starlight formats al PAM i la Fundació Starlight.