al contingut a la navegació Informació de contacte

Finalitza el contracte de pràctiques de Garantia Juvenil del Consell Comarcal de la Noguera

Ha treballat a les àrees d'Informàtica i Comunicació

DIMARTS 29 JUNY 2021

Finalitza el contracte de pràctiques de Garantia Juvenil del Consell Comarcal de la Noguera

El Consell Comarcal de la Noguera s’ha adherit un any més al programa de pràctiques per a joves de Garantia Juvenil, que en aquesta edició ha consistit en un únic contracte de 6 mesos que ara acaba. Aquest programa ha estat subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i cofinançat pel Fons Social Europeu 2014-2020, dins la Iniciativa d’Ocupació Juvenil que du el lema “El Fons Social Europeu inverteix en el teu futur”.

El contracte en pràctiques va adreçat a persones menors de 30 anys, beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (DONO) i en possessió d'un títol universitari o de formació professional de grau mitjà o superior o altre títol oficialment reconegut com a equivalent, o un certificat de professionalitat.

L’experiència ha estat molt positiva tant per part del Consell Comarcal com per part del jove en pràctiques que ha pogut desenvolupar una primera experiència laboral en la temàtica pròpia de la seva titulació, i ha adquirit noves aptituds i competències per millorar la seva ocupabilitat i afavorir la incorporació al mercat laboral. A més, ha conegut què és una administració local i ha treballat d'acord amb els procediments i la legislació aplicables.

L’atur juvenil presenta uns percentatges molt elevats i per aquest motiu les iniciatives que permeten millorar l’ocupabilitat del jovent i afavoreixen la seva incorporació al mercat laboral són una prioritat per al Govern de la Generalitat i el Fons Social Europeu, que financen el programa, i també per al Consell Comarcal que aporta la seva estructura per desenvolupar-lo.

 

Galeria d'imatges