al contingut a la navegació Informació de contacte

Una vintena de joves migrats sols de la Noguera finalitzen un curs d’alfabetització en català

Cloenda del curs amb el lliurament de diplomes
Cloenda del curs amb el lliurament de diplomes

DIMARTS 06 SETEMBRE 2022

Del 4 de juliol al 2 de setembre de 2022 una vintena de joves estrangers no acompanyats han assistit a un curs d’Alfabetització en llengua catalana organitzat pel Servei d’Acollida i Integració dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.

Durant els dos mesos d’estiu aquests joves de diferents municipis de la comarca han participat a les classes presencials els dilluns, dimecres i divendres, de les 11.00 h a les 13.30 h, a la sala Maria Rúbies del Consell Comarcal.

L’objectiu d’aquesta formació és proporcionar a aquests nois habilitats lingüístiques bàsiques de català i també coneixements sobre la societat i l’entorn més proper per tal que el procés d’integració no es vegi dificultat per mancances en aquests aspectes.

L’últim dia de classe es van lliurar als 20 nois participants els diplomes que acrediten el seguiment del curs. Ho van fer el gerent del Consell Comarcal de la Noguera, Jordi Oronich, i el director de l’Àrea de Serveis Socials, Josep Lluís Bonet, que els van animar a continuar participant en propostes com aquesta que els ajudaran a ser cada cop més autònoms.

En aquesta línia, des de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera s’està treballant en altres accions destinades a aquests joves migrats sols per dotar-los d’eines i oferir-los les condicions òptimes d’empoderament perquè puguin decidir el seu projecte vital.

Aquest curs d’alfabetització està finançat per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i coordinat pel Servei d’Acollida i Integració dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera. La formació ha estat impartida pel Centre Cultural de Balaguer.