al contingut a la navegació Informació de contacte

Finalitza el 7è projecte JoVa amb una sortida a PortAventura

Els nois i noies Jova de la Noguera
Els nois i noies Jova de la Noguera

DIJOUS 30 AGOST 2018

Els més de 200 joves noguerencs d’entre 12 i 17 anys que han participat en el projecte JoVa (Joves i Valors) han finalitzat la setena edició d’aquesta iniciativa del Consell Comarcal de la Noguera amb una sortida aquest dimecres a PortAventura.

El JoVa ofereix als joves la possibilitat de dur a terme activitats de voluntariat durant l’època d’estiu per millorar el seu municipi a partir de les necessitats dels respectius ajuntaments i de les propostes dels mateixos adolescents. Els participants han destinat al projecte un mínim de 40 hores entre els mesos de juliol i agost. Un cop finalitzades les tasques de millora del seu poble i amb la finalitat d’agrair-los la feina feta a benefici del municipi se’ls ha obsequiat amb una entrada gratuïta al parc temàtic, amb desplaçament en autocar inclòs. Han acompanyat els participants la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Sònia Valero, i alcaldes/esses  i regidors/es dels 15 municipis de la Noguera que aquest any han participat en el projecte. També s’hi han desplaçat tècnics de l’Oficina Jove del Consell Comarcal, que ha estat qui ha gestionat la iniciativa.

Les principals accions que es duen a terme al JoVa són l’adequació d’espais municipals o col·laboracions en l’organització d’activitats municipals. Algunes de les actuacions destacades en aquesta última edició han estat pintar mobiliari urbà, netejar espais públics, crear murals urbans en carrers i equipaments o tasques d’atenció al públic en serveis municipals. 

Els pobles que s’han sumat aquest any al JoVa són Albesa, Algerri, Artesa de Segre, les Avellanes, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Gerb, Castelló de Farfanya, Ivars de Noguera, Os de Balaguer, Penelles, Térmens, Torrelameu i Vallfogona de Balaguer.