al contingut a la navegació Informació de contacte

Finalitza el Curs d’alfabetització en català a Bellcaire d’Urgell

DILLUNS 04 MARÇ 2024

El passat dimecres 28 de febrer va finalitzar el Curs d’alfabetització en català que organitza el Servei d’Acollida i Integració de l’Àrea d’Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal de la Noguera. Aquest curs s’emmarca en la Llei d’Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya i el Decret 150/2014, de 18 de novembre, que regula el Servei de Primera Acollida.

L’alcalde de l’Ajuntament de Bellcaire d’Urgell, Jaume Montfort i Samà, i el president del  Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa i Martínez, van participar en el lliurament de diplomes tot agraint l’assistència a les persones que han seguit la formació. El curs d’alfabetització en català té com a objectiu integrar les persones nouvingudes a la comunitat i promoure l’autonomia personal de les dones estrangeres immigrades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania a través del coneixement del català, i amb la finalitat de generar vincles entre l’alumnat.

El curs, que s’ha fet presencial, va tenir 45 hores de durada i es va realitzar a la Sala de l’Ajuntament de Bellcaire d’Urgell en horari de tarda-vespre per tal de facilitar la conciliació del curs amb les situacions personals i laborals de les persones assistents. En aquesta edició hi han participat 15 alumnes de diferents nacionalitats. El grup ha estat molt interessat i participatiu, i l’experiència ha estat enriquidora. Per part dels participants s’ha fet una valoració molt positiva.