al contingut a la navegació Informació de contacte

Finalitzades les obres de l'ermita de la Pertusa a Àger

DIMARTS 11 DESEMBRE 2018

 El 10 de desembre, amb la retirada de la bastida, s’han donat per finalitzades les obres de restauració de l'ermita de la Pertusa, a Corçà, al municipi d'Àger.

La intervenció, que va començar a mitjans de juliol del 2017, ha consistit a refer i impermeabilitzar completament la coberta reposant les lloses preexistents, amb supervisió arqueològica, a reparar els trams malmesos de les façanes i rejuntar tot l’exterior amb morter de calç, A l’interior, s'ha refet solament l'estucat de l'absis i realitzat cales en la nau per part del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya. La peculiaritat de l’obra és que per executar-la ha estat necessària la intervenció d'escaladors per poder instal·lar la bastida sobre el penya-segat i transportar manualment tot el material d'obra. 

Les obres les ha realitzat l'Ajuntament d'Àger en dos fases, amb un import total d’uns 74.000 €, amb subvenció de  60.000 € de la Diputació de Lleida. El projecte i la direcció d’obres han estat a càrrec d’arquitectes dels Serveis Tècnics del Consell Comarcal de la Noguera.