al contingut a la navegació Informació de contacte

Finalitzen 6 contractacions dels programes Treball i Formació del Consell Comarcal de la Noguera

Han treballat com a agents cívics i peons de brigades municipals

DIMARTS 24 GENER 2023

Aquest darrer mes han finalitzat els programes de Treball i Formació de la línia Joves tutelats i extutelats i la línia MG45 i Dona, del Servei d’Ocupació de Catalunya, a través dels quals el Consell Comarcal de la Noguera va contractar 6 persones durant 12 mesos: 3 joves per treballar com a peons a les brigades municipals i 3 dones com a agents cívics per donar suport a l’Àrea de Serveis Socials. Els municipis de la comarca que han col·laborat amb el programa durant el 2022 han estat Artesa de Segre, Castelló de Farfanya, Montgai, Ponts, Preixens i també l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal.    

A través d’aquests programes s’han desenvolupat actuacions per facilitar el desenvolupament professional i personal en l’entorn laboral i social de les persones participants, com per exemple realitzant accions formatives en riscos laborals, cursos de formació transversal de treball en equip, competències digitals bàsiques i d’intel·ligència emocional. A més, també s’ha comptat amb una tècnica d’acompanyament per  realitzar les accions d’orientació laboral a les persones contractades.

La valoració del programa tant per part de participants com d’ajuntaments ha estat positiva. A més cal destacar, que dues persones, una de la línia de joves i l’altra de MG45, han trobat feina abans de finalitzar el contracte laboral.

Actualment, des de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Noguera s’està treballant en la preparació per participar en les properes convocatòries dels programes de Treball i Formació del SOC.

Aquest programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya, i pel Servicio Público de Empleo Estatal, del Ministerio de Trabajo y Economía Social.