al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Institut de Ponts guanya la XII edició de la Gimcana Lingüística de la Noguera

DIJOUS 05 MAIG 2022

El dimecres 4 de maig de 2022 ha tingut lloc al Teatre Municipal de Balaguer la final de la XII Gimcana Lingüística de la Noguera. Els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut d’Almatà, l’escola Vedruna Balaguer, l’Institut de Ponts i l’Institut Ciutat de Balaguer han participat en un concurs amb diverses proves sobre llengua catalana. 

Cada centre tenia els quatre representats escollits durant la primera fase del concurs, que es va dur a terme als centres durant les setmanes anteriors. El dia de la final, els participants han hagut de superar set proves relacionades amb la llengua. Les proves han estat al voltant dels mots discordants, refranys, frases fetes, la noguerada (amb lèxic propi del territori), jeroglífics i barbarismes. Els finalistes dels quatre centres han demostrat tenir uns bons coneixements de llengua en una final molt interessant i amena. 

La gimcana, que s’emmarca dins el XXVI Pla Comarcal de Dinàmica Educativa de la Noguera, ha estat organitzada pel Servei Comarcal de Català i el Centre de Recursos Pedagògics, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Balaguer.