al contingut a la navegació Informació de contacte

La Noguera se suma a l’esdeveniment de ioga solidari “108 salutacions al sol”

DIMARTS 30 ABRIL 2019

El proper 12 de maig a les 7.30h del matí, la comarca de la Noguera se sumarà a l'esdeveniment de ioga solidari "108 salutacions al sol" en la que serà la primera convocatòria que tindrà lloc a la demarcació de Lleida. L’entorn elegit és el paratge natural de Sant Llorenç de Montgai (Reserva Natural de Fauna Salvatge), al costat de l’embassament, i el format és una trobada solidària en benefici de l’Associació L’Estel de Balaguer.

Està confirmada la participació de ioguis reconeguts, entre ells César Caldera, amb més de 30 anys d’experiència i fundador de “108 Saludos al Sol Barcelona”, conjuntament amb membres d’aquest col·lectiu, com són: Inma Ibañez, Mabel Carrillo, Reich Alva, Ana Britos, Gerard Amatra, Raquel Sánchez i Sher Bhagat.

La música de l’arpista lleidatana Berta Puigdemasa amenitzarà el trenc d’alba, amb interpretacions plenes de caràcter i tendresa.

L’esdeveniment està obert al públic en general, sense inscripció prèvia, i les aportacions voluntàries rebudes seran en benefici de l’Associació l’Estel de Balaguer. Cal portar roba còmoda, estora i alguna peça per cobrir-se durant la relaxació final.

La trobada compta amb la col·laboració del Càmping La Noguera i el restaurant El Mirador, tots dos de Sant Llorenç de Montgai, l'Ajuntament de Camarasa i el Consell Comarcal de la Noguera.

Aquesta edició de les “108 salutacions al sol” ha estat o rganitzada per Anna Paüls, professora balguerina de ioga especialitzada en ioga per a persones amb necessitats especials (paràlisi cerebral, TEA, Síndrome de Down, TDHA,...).

Per què 108 salutacions al sol?

108 és un nombre sagrat i té un poder místic i espiritual: l’1 és el tot, el 0 és el res i el 8 és l’infinit.Les diferents cultures al llarg de la història han relacionat el nombre 108 amb el moviment del sol i la lluna i també són 108 les interseccions de les línies d'energia que uneixen els xacres del nostre cos.

En què consistirà i quins són els beneficis?

Es tracta de realitzar la seqüència de la salutació al sol (consta de la combinació de diverses postures de ioga), on tothom és benvingut i la podrà fer qualsevol persona, es donaran indicacions adaptades per a aquelles persones que ho requereixin. La salutació al sol estarà dirigida des de la inhalació i l’exhalació, perquè és la respiració la que permet arribar a l'estat de meditació que s'aconsegueix amb aquesta pràctica dinàmica. Cada asana o postura té els seus propis beneficis fisiològics i és una compensació a nivell de la columna, el moviment i la respiració.

Els llocs on s’ha fet anteriorment aquesta trobada són: Barcelona, Sant Carles de la Ràpita (delta de l’Ebre), Màlaga, Vilassar de Mar, Palau de Plegamans i pròximament tindrà lloc també a Vic, Segur de Calafell, Granollers, Castelldefels, Masnou i Vigo

Per a més informació podeu adreçar-vos al telèfon 635 428 570 (Anna Paüls) i consultar la web: 108saludosalsolbcn.com