al contingut a la navegació Informació de contacte

La Sentiu de Sió acollirà l’any vinent la XIV Comarkalada

DIMARTS 09 OCTUBRE 2018

La Sentiu de Sió serà la població on l’any vinent es celebrarà la catorzena edició de la Comarkalada, la Trobada Jove de la Noguera, que cada any acull un municipi diferent de la comarca. El nom de la propera seu de la Comarkalada es va donar a conèixer dissabte passat al vespre durant el tradicional acte de relleu de la trobada que aquest any es va celebrar a Albesa.

La Comarkalada 2018, organitzada a tres bandes per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, l’Ajuntament d’Albesa i l’associació de joves “la Veu del Jovent” d’Albesa, va comptar amb la participació de les associacions de joves d’onze municipis de la comarca: les Avellanes, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Cubells, Menàrguens, Penelles, Ponts, la Sentiu de Sió, Térmens i Torrelameu.

La jornada va arrencar al migdia amb la inauguració de la Fira Jove de la Comarkalada, amb la presència de la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concep Cañadell, la vicepresidenta del Consell Comarcal, Sònia Valero, l’alcalde d’Albesa, Antoni Balasch, el diputat provincial, Eloi Bergós, el director de l’Agència Catalana de Joventut, Francesc Poch i la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas.

El programa d’actes de la Comarkalada es va allargar durant tot el dia i un dels actes més destacats va ser el dinar popular, amb la presència de 350 comensals i amb una sorpresa afegida, un missatge de vídeo gravat especialment per a l’ocasió de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

La Fira Jove partia del lema “El meu poble a través d’una càmera”, per implicar els nois i noies en la promoció turística del seu municipi, i va comptar amb una dotzena d’estands dissenyats per les associacions de joves participants, amb el repte de recrear una oficina de turisme del poble. El tradicional concurs d’estands aquest any s’ha complementat amb un concurs de vídeos, amb el mateix eix temàtic que el dels estands. El nou concurs va ser tot un èxit, amb la presentació d’11 documents audiovisuals que es van emetre el mateix dia de la Comarkalada. La combinació de les 3 millors filmacions i els 3 millors estands de la Fira Jove van conformar la graella de premiats, escollits per un jurat. El primer premi, consistent en un xec en metàl·lic de 300 euros, se’l va endur l’associació de joves Konjovent de Térmens. El segon premi, de 200 euros, va ser per a l’Associació de Joves de les Avellanes i el tercer, de 100 euros, el va rebre l’Associació de Joves de Penelles.

El plat fort musical de la Comarkalada va ser el concert de nit amb el grup Itaca Band com a cap de cartell. La plaça dels Sarraïns es va omplir de gom a gom per seguir les evolucions de la banda de mestissatge de Montcada i Reixac. El cartell es va completar amb les actuacions d’Oriol Foll, A Kontra Korrent i DJ Jordi Laro. El concert de nit va ser l’única activitat de pagament a la Comarkalada. La resta van ser gratuïtes i obertes al públic.