al contingut a la navegació Informació de contacte

La trobada de joves de la Noguera i l’Alt Empordà a Figueres tanca el primer Encomarca’t

DILLUNS 03 SETEMBRE 2018

La primera edició de l’Encomarca’t va finalitzar el passat cap de setmana a l’Alt Empordà amb una trobada d’una trentena de joves d’entre 14 i 18 anys de la Noguera i aquesta comarca gironina. En aquesta ocasió van ser els joves empordanesos els encarregats de fer de guies de la seva comarca als de la Noguera. Les segones jornades d’aquest nou projecte, organitzat per les àrees de Joventut dels consells comarcals respectius i amb el suport de la Direcció General de Joventut i les coordinacions territorials de Joventut a Lleida i Girona, posen així el punt final al seu primer any de funcionament, després d’arrencar el passat 30 de juny i 1 de juliol amb una primera trobada a la Noguera.

El retrobament dels joves de l’Encomarca’t es va dur a terme dissabte passat a Figueres, amb una visita a la fortalesa de Sant Ferran. Les activitats van continuar després amb un recorregut pels Aiguamolls de l’Empordà i, ja de cara a la nit, al festival Acústica de Figueres. L’endemà diumenge els participants es van desplaçar a la platja de Sant Martí d’Empúries i van acabar la jornada i també la primera edició de l’Encomarca’t amb una visita a les ruïnes d’Empúries.

El projecte vol servir d’intercanvi d’experiències i coneixements entre els joves i els tècnics de Joventut de les dues comarques per compartir les problemàtiques juvenils. Un dels reptes és crear una plataforma d’intercanvi i cooperació entre les entitats juvenils i els joves per trobar solucions a necessitats comunes, així com potenciar l’intercanvi cultural, personal i lúdic entre els joves. En aquest punt, les diferents parts implicades en la primera edició de l’Encomarca’t n’han fet una valoració molt positiva i la intenció passa per donar continuïtat a la iniciativa de cara als propers anys, creant sinergies en els àmbits juvenil, tècnic i polític.