al contingut a la navegació Informació de contacte

Les escoles de la Noguera s’impliquen en la Setmana Europea per a la Prevenció dels Residus

Taller de pops amb material tèxtil reaprofitat
Taller de pops amb material tèxtil reaprofitat

DIMECRES 14 DESEMBRE 2022

Com cada any, des de l’Àrea de Residus del Consell s’han impulsat activitats per participar en la Setmana Europea per a la Prevenció dels Residus.

Aquest any es va proposar a les escoles de la comarca de participar-hi amb dos activitats:

  • Recollir roba usada, per reduir els quilos de rebuig i afavorir l’economia circular;
  • Reduir els residus del menjador escolar substituint els tovallons d’un sol ús del menjador escolar per tovallons de roba.

La recollida de roba es va fer durant 2 setmanes, i hi van participar els següents centres educatius:  INS Els Planells d’Artesa de Segre; les escoles Gaspar de Portolà, Mont-roig, Pia i Vedruna de Balaguer; l’escola de Butsènit i la Colomina de Montgai; l’escola Mare de Déu de la Guardiola de la Sentiu de Sió; l’escola de la Ràpita i la Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer, i l’escola Mare de Déu del Puig de Meià de Vilanova de Meià.  

La proposta de substituir els tovallons de paper dels menjadors escolars per tovallons de roba vol posar en marxa una prova pilot que afavoreixi el canvi a tots els menjadors escolars de la Noguera. Aquesta actuació està subvencionada per l’Agència de Residus de Catalunya, que facilita a cada alumne/a la bossa feta amb roba reciclada per guardar-hi el tovalló que portin de casa, que ha de ser també de roba.  

Les escoles que participen en aquesta prova pilot són l’Àlber d’Albesa, l’escola de les Avellanes, les escoles Gaspar de Portolà, la Noguera, Mont-roig i Pia de Balaguer, l’escola de Butsènit i la Colomina de Montgai, i l’escola Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer. En total hi participen gairebé 800 alumnes.

A més, el Consell Comarcal de la Noguera es va sumar a la Tarda del Reciclatge que es va fer a Balaguer el 25 de novembre, amb el Taller de confecció de pops amb material tèxtil reaprofitat (mitjons i mitges). Se’n van fer prop de 100.