al contingut a la navegació Informació de contacte

La màgia del Voluntariat per la Llengua arriba a la Biblioteca de Balaguer

Amb l'exposició "Quan parles fas màgia" del 15 al 25 de novembre de 2021

DIJOUS 11 NOVEMBRE 2021

La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer acull l'exposició "Quan parles fas màgia". Aquesta iniciativa pretén difondre el programa del Voluntariat per la Llengua (VxL) entre la població, promoure la creació de noves parelles lingüístiques al territori i, alhora, aconseguir que els establiments col·laboradors també hi participin.

L'exposició, que es podrà visitar del 15 al 25 de novembre en l'horari habitual de la Biblioteca, està organitzada pel Servei Comarcal de Català de la Noguera i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera. Totes les persones assistents podran participar en un concurs a través d’un qüestionari virtual.

Per a més informació sobre l’exposició “Quan parles fas màgia”es pot consultar aquest enllaç.

El programa del VxL és obert tot l'any. Totes aquelles persones de la Noguera que s'hi vulguin apuntar, com a voluntàries o com a aprenentes, ho poden fer al Servei Comarcal de Català de la Noguera,  través del correu electrònic  noguera@cpnl.cat o del telèfon 973 448 933 (de dilluns a divendres de 9.00h a 14.00 h).

El Voluntariat per la Llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d'Internet, a través de plataformes de videotrucada). Queden una hora a la setmana i han de fer un total de 10 hores. Els participants han de ser majors d’edat.

És un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) a través de 22 centres de normalització lingüística, com el CNL de Lleida del qual depèn el SCC de la Noguera.

Per a més informació sobre el VxL consulteu la web del Consorci per a la Normalització Linguística.