al contingut a la navegació Informació de contacte

Més 800 alumnes de la Catalunya rural implementen el projecte FER el curs 2021-2022

34 escoles de diferents comarques rurals s’aventuren a emprendre amb Futurs Emprenedors Rurals

DIVENDRES 15 OCTUBRE 2021

Futurs Emprenedors Rurals (FER) és un projecte d’emprenedoria adreçat a 5è i 6è de primària per al foment de les habilitats emprenedores i la valorització de les oportunitats que ofereixen els territoris rurals. El curs 2020-2021 van ser un total de 23 escoles i més de 700 alumnes els que van implementar el projecte a l’aula i van crear un total de 42 iniciatives empresarials disponibles a www.futursemprenedors.cat. Aquest curs seran un total de 34 escoles, 847 alumnes i 47 mestres que dirigiran el projecte a les aules. En total, ja són més de 3.700 alumnes que des del curs 2017-2018 han conegut empreses rurals i han pogut idear iniciatives emprenedores.

A més a més, 26 mestres s’han inscrit a la formació de Futurs Emprenedors Rurals que es durà a terme durant tot el curs escolar amb la finalitat de donar suport i compartir experiències relacionades amb el projecte. Durant el mes de setembre, s’han repartit els blocs que han sol·licitat les escoles. Aquests blocs s’estructuren en diferents temàtiques: històries d’invents, històries d’empreses de la Catalunya rural i la creació de l’empresa. Els materials estan creats de manera que el mestre pot adaptar-los a les seves necessitats i a les dels alumnes. L’alumnat aprèn sobre cultura bàsica de l’empresa sobre diferents temàtiques com el màrqueting, els préstecs, ingressos i despeses, personal...

La protagonista de la història és FER, una abella que viu en un rusc que pateix el despoblament i ha de buscar solucions per evitar el despoblament total del seu rusc, així com està passant a les zones rurals avui en dia.

El projecte està coordinat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera i finançat pel fons FEADER i pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda rural de la Generalitat de Catalunya. A més a més, els GAL que cooperen amb aquest projecte són l’Associació Leader Ripollès GES Bisaura, Leader del Camp, el Consorci GAL Alt Urgell Cerdanya, el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre Montsià, Associació Leader Ponent, Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques i el Consorci Leader Pirineu Occidental.