al contingut a la navegació Informació de contacte

Miquel Plensa, president del Consell Comarcal, explica l'activitat de l'ens durant l'estat d'alarma

Es pot veure la versió en vídeo al facebook del Consell Comarcal de la Noguera @ccnoguera.cat, i a instagram @cc_noguera.

Miquel Plensa, president del Consell Comarcal de la Noguera
Miquel Plensa, president del Consell Comarcal de la Noguera

DISSABTE 18 ABRIL 2020

Durant aquests dies el Consell Comarcal de la Noguera continua al servei de la comarca.

Com totes les administracions, empreses, entitats i persones treballadores, al Consell Comarcal de la Noguera ens hem adaptat a la normativa actual evitant que es vegi afectada la prestació de serveis tant a les persones com als ajuntaments. En aquest sentit, s’ha suspès l’atenció presencial al públic, que es cobreix amb atenció telefònica de 9.00 a 14.00 i per correu electrònic, i els serveis no essencials del Consell mantenen telemàticament la seva activitat normal.

Un dels serveis essencials és la recollida de residus sòlids urbans, que s’efectua amb normalitat, tot i que les deixalleries de Balaguer i d’Artesa de Segre continuen tancades d’acord amb la normativa de l’estat d’alarma.

Presencialment a la seu del Consell Comarcal de la Noguera hi treballa un equip reduït de 7 professionals de l’àrea de Serveis Socials per garantir l’atenció a totes les persones que ja són usuàries i també a tothom que ho necessiti, per donar una resposta ràpida a les peticions i atencions que durant aquests dies van augmentant.

En aquest sentit hem reforçat el Servei d’Assistència Domiciliària i el de Teleassistència Telefònica, continuem repartint els aliments a Balaguer, Artesa de Segre i Ponts, hem gestionat el repartiment de 906 targetes moneder dels ajuts de menjador d’infants de tota la comarca, i hem posat a disposició de la Paeria de Balaguer el servei de transport adaptat per a possibles trasllats de persones de les residències de Balaguer afectades pel virus.

Com sabeu, la Diputació de Lleida i l’ACM han facilitat als ajuntaments de la comarca material de protecció per al seu personal, en concret 136 ulleres i 4.400 mascaretes la Diputació i 380 mascaretes l’ACM, de les quals els ajuntaments n’han donat 360 a les residències d’Àger, d’Os de Balaguer i properament a la Llar de Santa Anna de Penelles.

També voldria destacar la recollida solidària d’aliments que hem impulsat des de l’àrea de Serveis Socials, ja que durant aquests dies hem constatat un augment molt considerable de les sol·licituds d’aliments, i considerem imprescindible atendre aquestes necessitats. De moment es fa als supermercats de Balaguer, i s’ha previst ampliar la recollida d’aliments a altres municipis de la Noguera. Aquesta campanya ha tingut molt bona acceptació, fins al punt que hem rebut propostes d’entitats, empreses i particulars de fer donatius en metàl·lic, i per aquest motiu s’ha obert un compte bancari.

Des d'aquí vull agrair a tothom que ha fet possible aquesta recollida d’aliments: a la Paeria de Balaguer, la Guàrdia Urbana, el grup de Protecció Civil de Balaguer, els Mossos d'Esquadra, Càritas, Creu Roja, l’Associació de Joves Musulmans Chabab Al Amal, l’església Ministerios Palabra de Fe de Balaguer, els voluntaris i voluntàries del Banc d’Aliments Àgape, als supermercats i a totes les persones que han fet una aportació, perquè tots ells contribueixen a que no falti l’aliment a les famílies que ho necessiten.

Una altra actuació que hem impulsat ha estat la creació de la pàgina de facebook “InfoCCNoguera, informació sobre la pandèmia per Covid-19” amb l’objectiu d‘oferir un canal de comunicació amb garanties i fiable que recull tota classe d’informació oficial, recursos i recomanacions per superar aquesta situació que estem vivint.

No vull acabar sense expressar l’agraïment a totes les persones que treballen a primera línia a tota la Noguera, tant del sector públic com del privat, i tant a nivell professional com per solidaritat, perquè la seva professionalitat i la seva implicació són la clau per tal que a la nostra comarca puguem superar la situació amb la menor afectació possible.

Des d’aquí també el nostre condol i suport a totes les famílies i persones que d’una manera o altra han estat afectades pel covid-19. Sapigueu que ens teniu al vostre costat i que ens posem a la vostra disposició si ho necessiteu.

I ànims a tothom perquè entre tots i totes ens en sortirem.

 

Miquel Plensa i Martínez

President del Consell Comarcal de la Noguera

La Noguera, 18 d’abril de 2020