al contingut a la navegació Informació de contacte

La Noguera commemora el Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI+ amb un “Tardeo irisat” a Ponts

Es farà el dimecres 10 de juliol a les 19.45 h a la plaça del Planell

Programa de la vesprada
Programa de la vesprada

DIJOUS 04 JULIOL 2024

En commemoració del Dia Internacional per l'Alliberament LGBTI+ (28J), l’Àrea d’Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal de la Noguera enguany ha organitzat l’acte "Tardeo Irisat" al municipi de Ponts, el dimecres 10 de juliol a les 19.45 h a la plaça del Planell.

L’elecció de Ponts com a municipi escenari de l’acte respon a la voluntat de visibilitzar la realitat de les persones del col·lectiu LGBTI+ en pobles o ciutats petites i evitar el sexili, ja que només 1 de cada 8 persones LGBTI+ hi viu.  Per mostrar els pobles de la nostra comarca com un espai segur i lliure on tothom hi té cabuda, cal posar-los en valor i descentralitzar les activitats organitzades pel Consell Comarcal fora de la capital de la Noguera.

El “Tardeo irisat” està organitzat des del Servei d’Atenció Integral (SAI) LGBTI+ de l'Àrea d'Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal de la Noguera, conjuntament amb l'associació Existim Cercle LGBTIQ+ La Noguera. 

L’acte s'iniciarà a les 19.45h amb la presentació de l'associació Existim Cercle LGBTIQ+ La Noguera, qui donarà pas a un espai comú en el qual gaudirem d'una "Performance Drag Queen" amb Platanito Bello de Ponts, un concert de Michelle Blue i un espai per fer-se maquillatges "Pride" a càrrec de Different Beauty de Balaguer. Clourà la vesprada l'actuació artística d'acrobàcies amb teles per part de l’Associació Cultural Enteteles de Ponts.

L'objectiu de la vesprada irisada és reivindicar el dret de cada persona a ser qui és i a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, alhora que es visibilitza el col·lectiu LGBTI+ a la nostra comarca. Amb la defensa dels drets LGBTI+, que són drets humans, es mostra el compromís a defensar-los per a totes les persones, cada dia, per formar una societat diversa i respectuosa.

A la comarca de la Noguera treballa el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGBTI+ del Consell Comarcal de la Noguera, dins de la Xarxa SAI de Catalunya, que és el punt d’informació i acompanyament a les persones LGBTI+ presents a tot el territori comarcal. Per a més informació o per contactar-hi, cal adreçar-se a l’Àrea d’Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal de la Noguera (plaça de la Unió Catalanista, 1 de Balaguer o al tel. 973 44 89 33 - extensió 2).