al contingut a la navegació Informació de contacte

“La Noguera es mulla i recicla”: nova campanya d’estiu per fomentar el reciclatge

DIJOUS 29 JUNY 2023

Aquest estiu l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Noguera ha organitzat una nova campanya d’educació i conscienciació ambiental per als infants de la comarca.  El lema és “La Noguera es mulla i recicla”, i l’escenari seran les piscines municipals.

L’activat té una durada aproximada d’1 hora, i es fa en dos parts. La primera és una explicació dels beneficis i perjudicis que té per al medi ambient reciclar o no reciclar, i  també de com n’és d’important que ja a casa seleccionem bé els residus per dipositar-los al contenidor correcte per tal que puguin entrar a la cadena de reciclatge. 

La segona part consistirà en un joc aquàtic de recollir dins de l’aigua objectes que representen els diferents residus i que hauran de classificar llançant-los a unes cistelles que representen els diferents contenidors, encertant tant en la tria de la cistella com amb la punteria.  

Aquesta activitat es farà durant els mesos de juliol i agost, en horari de matí, i hi podran participar tant banyistes per lliure com els grups dels casals dels pobles.

A data 29 de juny, l’han demanat 27 piscines municipals de la Noguera, i la primera on s’ha programat és la piscina de Butsènit d’Urgell el dia 13 de juliol.

L’estiu del 2022 el Consell Comarcal de la Noguera també va llançar una campanya per fomentar el reciclatge adreçada a famílies amb infants, "La Noguera actua pel reciclatge", un espectacle de circ social que 30 municipis de la comarca van programar dins el seu calendari d’activitats  d’estiu.

La campanya d’enguany està finançada per ECOEMBES, ECOVIDRIO i el Consell Comarcal de la Noguera, i s’inclou dins l’objectiu comarcal de millorar l’educació ambiental i la conscienciació respecte de la cura del medi ambient.