al contingut a la navegació Informació de contacte

Nou servei de recollida de restes vegetals a la Noguera per a particulars

DIMECRES 27 MAIG 2020

A partir del 9 de juny, el Consell Comarcal de la Noguera ofereix un nou servei de recollida selectiva de residus. Es tracta d’un servei que recull les restes vegetals i de poda generades per persones particulars que s’ha posat en marxa atès que des de l’Àrea de Residus del Consell Comarcal s’havia detectat un augment d’aquest tipus de restes. El president del Consell Comarcal, Miquel Plensa, n'explica els motius en el vídeo.

Finalment, s’ha decidit fer un servei de recollida porta a porta, cada dimarts (no festiu) a la tarda. Per utilitzar-lo, cal demanar-lo prèviament per whatsapp al 680 200 744 amb el text “Recollida fracció verda / nom i cognoms / adreça / municipi”, fins a les 13.00 h del divendres.

Un cop sol·licitat el servei dins d’aquest termini, les restes es poden dipositar entre dilluns al vespre i dimarts a les 12.00 h, al costat de la porta de casa, mai al costat dels contenidors, sense que interfereixin el pas de vianants o vehicles. Per facilitar la recollida, les restes de gespa, herbes, fulles i flors es deixaran en bosses d’escombraries lligades (preferiblement de 80 l i biodegradables) amb un màxim 10 kg per bossa; i les restes de poda i branques es lligaran en feixos d’un màxim de 1,20 m de llarg i 10 kg.

Les bosses o feixos que no continguin restes vegetals no es recolliran (per exemple, terra, pedres, testos i runa), com tampoc les restes de tales d’arbres i troncs, que s’han de portar a les deixalleries de Balaguer o d’Artesa de Segre.

Aquest servei s’adreça a particulars, les empreses de jardineria han de continuar gestionant les seves restes portant-les a la deixalleria.

El servei es va oferir a tots els ajuntaments de la Noguera, i es prestarà als que a data d’avui l’han sol·licitat: Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, EMD de Gerb, Menàrguens, Os de Balaguer, Penelles, la Sentiu de Sió, Térmens, Torrelameu i Vallfogona de Balaguer. De moment es prestarà fins a l’octubre de 2020.

Per a més informació, consulteu la web del Consell Comarcal de la Noguera http://www.ccnoguera.cat/arees-i-serveis/serveis-persones/medi-ambient.

Per contactar amb el Servei de Recollida i Gestió de Residus del Consell Comarcal truqueu al 680 200 744 o al 973 448 933 (extensió 2) o per correu electrònic residus@ccnoguera.cat.