al contingut a la navegació Informació de contacte

Nou servei de recollida selectiva de roba a la Noguera, per als nuclis on no hi ha contenidor

Es recollirà la roba 2 vegades a l’any, a la primavera i a la tardor

Infografia sobre el servei
Infografia sobre el servei

DILLUNS 26 ABRIL 2021

Aquest mes de maig el consell Comarcal de la Noguera posarà en marxa un nou servei de recollida selectiva de residus. En concret, es tracta de recollir la roba, calçat i complements que ja no s’utilitzen en aquells municipis que no disposen de contenidor de roba instal·lat.

En els propers mesos tots els nuclis de la Noguera de més de 300 habitants tindran instal·lat com a mínim un contenidor de roba, gestionats per l’empresa d’inserció Nou Grapats de Càritas (24), Roba Amiga (1), Ekipolis (3) i el Consell Comarcal de la Noguera (4).

En els nuclis de menys de 300 habitants que no tinguin instal·lat cap contenidor de roba, el Consell Comarcal de la Noguera hi farà un servei de recollida porta a porta, amb el calendari acordat amb cada ajuntament.

El servei recollirà roba de vestir, roba de la llar (tovalloles, llençols, estovalles, tec.), calçat aparellat, bosses de mà i cinturons. Tot ha d’estar en bon estat, net i plegat, en una bossa de plàstic ben tancada, que s’ha de dipositar davant de casa la nit abans del dia de recollida segons el calendari de cada ajuntament.

No es recullen roba bruta, catifes, tendals, etc. 

Cada persona ha de demanar la recollida, com a màxim 2 dies abans del dia fixat per l’Ajuntament, per whatsapp al núm. 680 200 744 de l’Àrea de Residus del Consell Comarcal, indicant el nom, adreça, i quantitat de bosses a recollir. 

Amb aquest nou servei s’amplia la recollida selectiva de la roba a tots els municipis de la comarca, que serà obligatòria a partir de 2025. Aquesta nova acció se suma a la resta de les que porta a terme el Consell Comarcal de la Noguera en l’àmbit de polítiques ambientals per millorar la reducció dels residus de la fracció rebuig facilitant i alhora el reciclatge de les altres fraccions amb mesures de recollida selectiva de residus.