al contingut a la navegació Informació de contacte

“El teu oli ens fa moure”, nova campanya per fomentar la recollida selectiva

Es recolliran l’oli de cuina usat i olis vegetals

Moment de la presentació a la premsa de la nova campanya de recollida selectiva d'oli usat
Moment de la presentació a la premsa de la nova campanya de recollida selectiva d'oli usat

DIMARTS 23 FEBRER 2021

 

Aquest proper mes de març, a la Noguera es posarà en marxa una nova acció de recollida selectiva, en aquest cas d’oli de cuina usat i olis vegetals, amb l’objectiu de reduir la contaminació i els problemes tècnics que aquest tipus de residu provoca en ser eliminat a través del clavegueram.

Les entitats promotores del projecte són l’empresa d’inserció Troca, la Paeria de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera. A data d’avui, també hi col·laboren els ajuntaments d’Albesa, Artesa de Segre, Ponts, la Sentiu de Sió, Térmens i Vallfogona de Balaguer, i es preveu que properament més municipis s’hi sumin.

La campanya “El teu oli ens fa moure” consistirà a repartir cada domicili dels ajuntaments participants un embut, que ha de servir per introduir l’oli usat en una botella de plàstic, un díptic amb informació sobre els perjudicis que ocasiona llençar l’oli usat de manera no selectiva, i també sobre què cal fer per desprendre’s d’aquest residu de manera respectuosa amb el medi ambient. Segons l’opció de cada ajuntament, les botelles amb oli es recolliran porta a porta o bé es podran dipositar en contenidors especials per a recollir-les. No s’admetran olis i greixos animals ni olis minerals de cotxes i maquinàries, que s’ha de dipositar directament a les deixalleries comarcals.

Per portar a terme la campanya, l’empresa d’inserció Troca contractarà una persona que, amb un vehicle logotipat amb l’eslògan “El teu oli ens fa moure”, s’encarregarà de repartir els díptics i els embuts, i posteriorment de recollir l’oli usat.

Aquesta actuació és un més dels esforços que les administracions de la comarca estan implementant per incrementar les dades positives que registra la Noguera any rere any pel que fa a la recollida selectiva de residus.

En la presentació, que ha tingut lloc al parc de la Transsegre de Balaguer, hi han participat el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal; el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa; les responsables del projecte de l’empresa d’inserció Troca, Imma Escolà i Gemma Pedra, i l’alcalde de la Sentiu de Sió, Josep Torres, l’alcalde de Vallfogona de Balaguer, Xavier Castellana, i el regidor de l’ajuntament de Ponts, Toni Sala, que han coincidit a destacar el triple objectiu de la campanya: evitar la contaminació de l’aigua que provoca l’oli no recollit de manera selectiva, evitar el problemes d’embussos en desguassos d’edificis i depuradores d’aigües residuals i crear un lloc de treball.