al contingut a la navegació Informació de contacte

Oberta la convocatòria d’ajuts al Pràcticum Odisseu, per contractar estudiants universitaris

Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins al dimecres 11 de març 2022

DIMARTS 15 FEBRER 2022

Pràcticum Odisseu és una iniciativa que pretén incentivar la contractació de joves estudiants universitaris en la modalitat de pràctiques remunerades en empreses i entitats dels territoris rurals.

El perfil d’estudiants són universitaris de Grau que hagin superat almenys el 50% dels crèdits o estudiants de Màster Oficial. Les pràctiques tenen una durada mínima de 300 hores, amb una remuneració mínima de 6€/hora, dels quals 3€/hora estan subvencionats pel programa. Aquestes pràctiques s’han de realitzar durant el curs acadèmic vigent i, en qualsevol cas, abans del 15 de setembre.

Les empreses o entitats que estiguin interessades a acollir un o una jove estudiant en pràctiques, han d’adreçar-se a www.odisseujove.cat/practicum , descarregar el formulari, omplir-lo amb les dades de l’oferta i enviar-lo a practicum@odisseujove.cat. Al portal web s’inclou més informació de les instruccions i requisits.

Un cop finalitzi la fase de recepció d’ofertes, s’obrirà el termini per tal que estudiants s’hi inscriguin segons els perfils demandats.

L’objectiu del Pràcticum Odisseu és promoure la competitivitat empresarial i el retorn i l’establiment de joves a les zones rurals. L’àmbit territorial del programa són tots els municipis de les comarques rurals Leader catalanes i el fan possible els 11 Grups d’Acció Local, la xarxa de professionals de Joventut i ARCA. El grup coordinador és el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, amb el finançament del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el FEADER (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural). L’acció dels Ajuts al Pràcticum compta amb el suport organitzatiu i econòmic de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials, la Secretària d’Universitat i Recerca del Departament d’Empresa i Treball  de la Generalitat de Catalunya, i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).