al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Oficina Jove posa en marxa cursos de monitor/a i premonitor/a de lleure

DIMECRES 17 MAIG 2023

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera ha organitzat de cara a aquest estiu un curs de monitor/a de lleure i un altre de premonitor/a de lleure. Tots dos cursos, en format presencial i impartits per la Fundació Verge Blanca, es duran a terme a l'Oficina Jove durant els mesos de juny i juliol.

El curs de monitor/a de lleure va dirigit preferentment a joves d’entre 18 i 30 anys de la comarca de la Noguera que vulguin treballar en esplais, colònies, casals de vacances, camps de treball, escoles, ludoteques o moviments educatius diversos. Les persones majors de 30 anys o no residents a la Noguera interessades en el curs també podran formalitzar una preinscripció, però en aquest cas entraran en una llista d’espera i només s'hi podran inscriure si hi ha places vacants. La formació, que s'estendrà del 22 de juny fins al 7 de juliol, constarà de 150 hores teòriques (100 hores presencials i les 50 hores restants, en línia), repartides en 13 sessions en horari de matí i tarda, i es complementarà amb 160 hores més de pràctiques, que es duran a terme en qualsevol dels centres o entitats autoritzats per l’organització

El curs de monitor/a de lleure, d’una durada total de 310 hores, té un preu de 90 euros (subvencionat per l’Oficina Jove de la Noguera) i el seu objectiu és proporcionar eines per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de l’àmbit del lleure educatiu a través de l’aplicació de tècniques específiques d’animació grupal, incidint en l’educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos. Els i les alumnes que superin el curs rebran el corresponent diploma oficial de monitor/a d’activitats en el lleure infantil i juvenil expedit per la Direcció General de Joventut de la Generalitat.

El termini d’inscripció per al curs finalitza el proper 19 de juny i les places són limitades. Per apuntar-s’hi, cal accedir al web de l’Oficina Jove de la Noguera (www.noguerajove.cat) i, tot seguit, a l’enllaç d’accés al formulari d’inscripció que hi apareix. També s'hi pot inscriure a través del codi QR que apareix al cartell o a l'enllaç d’inscripció que es troba als cartells i a les xarxes socials de l’Oficina Jove.

L'Oficina Jove reprèn el curs de premonitor/a de lleure

D'altra banda, l'Oficina Jove de la Noguera també ha tornat a posar en marxa, després d'uns anys sense fer-ho, un curs de premonitor/a de lleure, dirigit en aquest cas a joves d'entre 15 i 17 anys que es volen començar a formar en l'àmbit de l'educació en el lleure infantil i juvenil. En aquest cas, el curs s'allargarà del 10 al 14 de juliol, tindrà una durada de 25 hores i s'impartirà en horari de matí (de les 09h fins a les 14h). El preu del curs és de 75 euros.

La inscripció per al curs de premonitor/a de lleure finalitza el proper 6 de juliol i les places també són limitades. Per apuntar-s’hi també caldrà seguir els canals esmentats anteriorment.