al contingut a la navegació Informació de contacte

Penelles se suma al sistema de recollida selectiva amb els contenidors tancats amb control d’accés

Distribució les targetes d'accés i els kits de reciclatge
Distribució les targetes d'accés i els kits de reciclatge

DIMECRES 07 DESEMBRE 2022

Des de primers de desembre el municipi de Penelles ofereix el sistema de recollida selectiva de residus amb contenidors tancats amb accés controlat.

Aquest sistema funciona amb èxit a les Avellanes i Santa Linya des del març del 2021, on s’ha constatat l’augment del percentatge de residus dipositats correctament en els contenidors corresponents i una disminució de la fracció rebuig.

A Penelles la implantació del sistema fa un pas més endavant, ja que els contenidors tancats només es podran obrir amb una targeta identificativa, com a les Avellanes, i també amb l’aplicació mòbil SIGMA La Noguera Cuidem-la, assignades a cadascun dels habitatges del municipi de manera exclusiva.

Abans de posar en marxa el nou sistema de recollida, s’ha fet una campanya informativa als veïns i veïnes del municipi. Així, el dia 22 de novembre les tècniques de l’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera van convocar tot el veïnat de Penelles a una sessió explicativa presencial, per explicar el funcionament del nou sistema i resoldre dubtes. També s’ha fet arribar a tots els habitatges el díptic informatiu i altra informació a través de l’Ebando. I finalment durant els dies 24 i 25 de novembre es va fer el lliurament de la targeta i el codi per a l’aplicació exclusius de cada habitatge. Per facilitar la selecció dels residus es va assignar a cada habitatge un kit de reciclatge, amb les bosses per a cada residu i un cubell per a la fracció orgànica.

Les dades del municipi de les Avellanes i Santa Linya després d’implantar els contenidors tancats d’accés controlat indiquen que la correcta selecció dels residus millora considerablement (al 2021 el percentatge de residus dipositats correctament va passar del 47% al 81%).

Des del Consell Comarcal de la Noguera es considera que aquest sistema de contenidors tancats té una incidència directa en la millora dels percentatges de selecció dels residus, ja que permet un major control dels residus dipositats als contenidors i impedir-ne l’ús indegut.

La implementació d’aquest sistema a Penelles s’inclou dins de les actuacions que el Consell Comarcal de la Noguera havia previst durant l’any 2022 per millorar les xifres de la comarca en la recollida selectiva de residus.