al contingut a la navegació Informació de contacte

Obert el període de presentació de candidatures per part d’estudiants al Practicum Odisseu 2021

Joves universitaris/àries poden fer pràctiques remunerades en empreses de municipis rurals.

DIVENDRES 09 ABRIL 2021

El Practicum Odisseu 2021 torna a oferir a empreses de municipis rurals i a estudiants universitaris/àries la possibilitat de treballar conjuntament mitjançant contractes de pràctiques remunerades.

El dia 19 d’abril finalitza el període que tenen els i les joves per presentar les seves candidatures a les ofertes de pràctiques presentades per les empreses gestionades pel Practicum Odisseu 2021.

Poden participar al Practicum Odisseu estudiants amb matrícula vigent en estudis oficials de grau o màster d’una universitat inclosa dins del sistema universitari de Catalunya, amb un mínim del 50% dels crèdits superats. A més, han de complir els requisits especificats a l’oferta i no haver tingut relació contractual prèvia amb l’empresa o institució, excepte que les tasques realitzades s’hagin dut a terme en un lloc de treball diferent.    

Aquests ajuts pretenen incentivar l’estada de joves universitaris/àries en pràctiques remunerades a les empreses situades en municipis rurals, per tal de promoure la competitivitat empresarial i facilitar el retorn i l’establiment de joves al món rural, com també afavorir la seva incorporació al mercat laboral.

Cada estudiant pot presentar la seva candidatura a un màxim de 5 ofertes. Les pràctiques tenen una durada mínima de 300 hores, amb una remuneració mínima de 6€/hora, dels quals 3€/hora estan subvencionats pel programa. Aquestes pràctiques s’han de realitzar durant el curs acadèmic vigent i, en qualsevol cas, abans del 15 de setembre.

Els candidats i les candidates poden trobar més informació a la web de http://www.odisseujove.cat/practicum/ o bé contactar amb l’Oficina Jove de la Noguera, que conjuntament amb el Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord coordinen el projecte Odisseu.

 

Els Ajuts al Pràcticum formen part del projecte de cooperació Leader Odisseu i les seves entitats promotores són la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a partir d’una iniciativa conjunta de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, els 11 grups d’acció local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de Joventut. El Consorci GAL Alt Urgell Cerdanya és el grup d’acció local coordinador d’aquest projecte.