al contingut a la navegació Informació de contacte

Nou programa del SOC per facilitar als joves experiència laboral

Les empreses i autònoms poden oferir pràctiques no laborals a joves de 18 a 30 anys

DILLUNS 10 OCTUBRE 2022

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) posa en marxa el programa PRÀCTIQUES NO LABORALS EN EMPRESES PER A JOVES (PNL), el qual va dirigit a empreses i persones treballadores autònomes.

És un recurs per oferir pràctiques no laborals en empreses a joves d’entre 18-25 anys o 18-30 anys, en el cas de que la persona jove estigui apuntada al Fitxer Nacional del Sistema de Garantia Juvenil, i en ambdós casos estiguin inscrites com a demandants d’ocupació a les oficines del SOC. La relació és NO LABORAL i es pot allargar d’entre 3 a 9 mesos. La persona jove ha de tenir menys de 3 mesos d’experiència laboral associada al que busca l’empresa.

L'objectiu de la mesura és dotar a les persones joves amb qualificació i d'experiència laboral per tal d'assolir la seva inserció laboral.

L’empresa pot tenir seleccionades a les persones candidates o bé té la possibilitat de presentar una oferta de treball, mitjançant el formulari que us adjuntem, per a que des del SOC se li enviïn les candidatures.

Com a requisit previ, l’empresa ha d’omplir un formulari per tal de sol·licitar la subscripció d’un conveni amb el SOC i, un cop acceptada dita proposta-conveni, es podran formalitzar aquestes pràctiques no laborals (enllaç al formulari).

Obligacions, entre d’altres, de l’empresa:

-        Pagar un mínim del 80% de l’IPREM ( IPREM del 2022: 579,02€) .

-        Designar un/a tutor/a que s’haurà d’identificar en la sol·licitud.

 

Les empreses i els joves interessats en el programa poden ampliar la informació en aquest enllaç.