al contingut a la navegació Informació de contacte

Publicades les bases reguladores dels ajuts LEADER convocatòria 2023

El Consorci GAL Noguera Segrià Nord organitza sessions informatives en línia i presencials.

Calendari de les sessions informatives organitzades pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord
Calendari de les sessions informatives organitzades pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord

DIJOUS 23 NOVEMBRE 2023

El dia 21 de novembre s’han publicat al DOGC (ORDRE ACC/252/2023) les bases reguladores dels ajuts LEADER per a la convocatòria 2023. En aquestes bases s’estableix la regulació dels ajuts (destinataris, requisits, inversions subvencionables, etc.), i es poden consultar a la web del Consorci GAL Noguera Segrià Nord, a Leader- Normativa i convocatòries: www.noguerasegrianord.cat.

Els ajuts LEADER estan adreçats a persones físiques o jurídiques interessades a crear, ampliar o millorar la seva empresa, i es gestionen a través dels Grups d’Acció Local. El Consorci Grup d’Acció Local de la Noguera i el Segrià Nord inclou tota la comarca de la Noguera i els municipis d’Alfarràs, Alguaire, Corbins, Vilanova de la Barca, la Portella i Almenar, ubicats a la zona nord del Segrià.

Tot i que l’inici del termini de presentació de sol·licituds per a la convocatòria 2023 no té data fixada, es preveu que s’obrirà en pocs dies. Des del Consorci GAL Noguera Segrià Nord es recomana informar-se abans sobre els ajuts, les condicions i requeriments que estableixen les bases, i a aquest efecte s’han organitzat unes sessions informatives obertes a totes les persones interessades a demanar els ajuts LEADER. 

Aquestes sessions informatives s’han programat, en format de videotrucada,:

  • 27 de novembre a les 10.00h,
  • 11 de desembre a les 12.00h,
  • 20 de desembre a les 10.00h,
  • 12 de gener a les 10.00h,
  • 16 de gener a les 10.00h.

A més a més, se’n farà una de presencial el dia 10 de gener de 2024 a les 12.00h, al Consell Comarcal de la Noguera.  

Totes les persones interessades a participar en alguna sessió informativa per tenir més informació referent als ajuts, s’hi poden inscriure en el següent enllaç: sessions informatives.

Aquest any 2023 s’han certificat els ajuts de la Convocatòria 2021. Aquesta convocatòria ha suposat un total de 2.142.073,85 € d’inversió al territori de la Noguera i el Segrià Nord, i 689.202,72 € de subvenció, i n’han pogut gaudir un total de 15 beneficiaris, dels quals 12 són de la Noguera i 3 del Segrià.

Aquests ajuts són convocats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER. L’objectiu es diversificar i promoure l’economia en zones rurals i impulsar la creació, ampliació i millora d’empreses en territoris rurals.

Per a qualsevol consulta es pot enviar un correu electrònic a leader@noguerasegrianord.cat o bé trucar al 973 448 933.