al contingut a la navegació Informació de contacte

El Servei de Deixalleria Mòbil arriba a 17 nuclis de la Noguera

DILLUNS 15 GENER 2024

Aquest 2024 el Consell Comarcal de la Noguera tornarà a prestar el Servei de  Deixalleria Mòbil als diferents municipis de la comarca que ho sol·licitin.

 Els municipis que el 2023 ja utilitzaven el servei són Àger, Albesa, Algerri, Bellmunt d'Urgell, Castelló de Farfanya, Ivars de Noguera, Menàrguens, Ponts, Preixens, Pradell, les Ventoses, Térmens, i Vilanova de Meià. Al 2024 s’hi han incorporat Cubells, Vallfogona de Balaguer, la Ràpita i l’Hostal Nou i la Codosa. En total, 17 nuclis de la comarca.

Aquest servei consisteix en la col·locació durant uns dies i en una ubicació prefixats per cada ajuntament d’una deixalleria mòbil controlada on les persones particulars poden dipositar els objectes que no poden llançar-se als contenidors del carrer d’envasos lleugers, paper i cartró, vidre, rebuig i fracció orgànica. D’aquesta manera no cal traslladar-los personalment a les deixalleries comarcals d’Artesa de Segre i de Balaguer. Els calendaris mensuals es poden consultar a cada ajuntament o bé a l'Instagram de l'Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera @residus_noguera.

Els residus admesos són: piles, bateries, olis vegetals i minerals, bombetes, fluorescents, tòners, cartutxos de tinta, aerosols, pintures, dissolvents, xeringues i punxants, radiografies, electrodomèstics i petit electrodomèstics, càpsules de begudes. No s’hi accepten voluminosos com matalassos o mobles, que ja són recollits pel Servei de Recollida de Voluminosos de cada municipi.

Aquesta és una altra de les actuacions que el Consell Comarcal de la Noguera implementa per afavorir la millora de la recollida selectiva de residus a la comarca.