al contingut a la navegació Informació de contacte

El servei de recollida porta a porta de la fracció verda comença el calendari de tardor-hivern a partir del 15 de novembre

Es recolliran els restes un cop al mes del novembre al març

Calendari del servei de recollida de restes vegetals porta a porta de la Noguera
Calendari del servei de recollida de restes vegetals porta a porta de la Noguera

DIMARTS 14 NOVEMBRE 2023

A partir del mes de novembre, a causa de la disminució de la producció de restes vegetals de particulars, l’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera adapta el calendari del servei de recollida porta a porta de les restes vegetals, i passa a fer-se un dia al mes.

Concretament la recollida es farà les dates següents:  

  • 15-11-2023
  • 20-12-2023
  • 17-01-2024
  • 14-02-2024
  • 13-03-2024.

Aquest servei es presta als municipis adherits, que són els següents:

-Àger

-les Avellanes i Santa Linya

-Balaguer

-Bellmunt

-Camarasa

-Gerb

-Foradada

-Menàrguens

-Os de Balaguer

-Penelles

-Preixens

-la Sentiu de Sió

-Térmens

-Torrelameu

-Vallfogona de Balaguer.

La mecànica del servei és la mateixa: cal dipositar les restes vegetals que hagin de ser recollides en unes saques de ràfia reutilitzables de 120 litres (45x45x62cm) gratuïtes. Les restes admeses són gespa, fulles, flors, restes de plantes i de poda. El personal del servei buidarà les saques i les tornarà a deixar al lloc de recollida. Amb aquestes saques s’evitarà l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús.

Per poder demanar les saques de ràfia s’ha de ser usuari del servei de recollida de la fracció verda, amb un màxim de 2 per usuari/domicili.

 

Les peticions del servei de recollida i/o de les saques es pot fer per telèfon (973 448 933 – extensió 2) o per correu electrònic (residus@ccnoguera.cat).

 

La recollida de restes vegetals compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, amb una subvenció dels fons europeus Next Generation, i s’inclou dins de les actuacions previstes per a l’any 2023 per reduir la quantitat de residus i millorar-ne la gestió a la Noguera per equiparar les dades a les directrius europees.