al contingut a la navegació Informació de contacte

El servei de recollida de restes vegetals per a particulars a la Noguera ha recollit 8.000 kg en 6 setmanes

DIMECRES 22 JULIOL 2020

El servei de recollida de restes vegetals produïdes per particulars que el Consell Comarcal de la Noguera ofereix des del 9 de juny, ha tingut molt bona acceptació i la valoració és molt positiva. En 6 setmanes, fins al 16 de juliol, s’han recollit més de 8.000 kg de restes vegetals i poda amb una mitjana de 30 recollides com a mínim cada setmana, i de moment es preveu que funcioni fins al proper mes d’octubre.

Aquest servei de recollida porta a porta es fa cada dijous (no festiu) al matí. Cal demanar-lo prèviament per whatsapp al 680 200 744 amb el text “Recollida fracció verda / nom i cognoms / adreça / municipi”, fins a les 13.00 h del dimarts. Un cop sol·licitat el servei dins d’aquest termini, les restes es poden dipositar dimecres al vespre al costat de la porta de casa, mai al costat dels contenidors, sense que interfereixin el pas de vianants o vehicles.

Per facilitar la recollida, les restes de gespa, herbes, fulles i flors s’han de deixar en bosses d’escombraries lligades (preferiblement de 80 l i biodegradables) amb un màxim 10 kg per bossa; i les restes de poda i branques es lligaran en feixos d’un màxim de 1,20 m de llarg i 10 kg.

Les bosses o feixos que no continguin restes vegetals no es recolliran (per exemple, terra, pedres, testos i runa), com tampoc les restes de tales d’arbres i troncs, que s’han de portar a les deixalleries de Balaguer o d’Artesa de Segre.

Aquest servei es presta als municipis que ho van demanar, s’adreça a particulars, i les empreses de jardineria han de continuar gestionant les seves restes portant-les a la deixalleria.

Per a més informació, consulteu la web del Consell Comarcal de la Noguera http://www.ccnoguera.cat/arees-i-serveis/serveis-persones/medi-ambient.

Per contactar amb el Servei de Recollida i Gestió de Residus del Consell Comarcal truqueu al 680 200 744 o al 973 448 933 (extensió 2) o per correu electrònic residus@ccnoguera.cat.